Γυμναστική για Όλους ΑΣΕ Δούκα: Με ασημένιο μετάλλιο και μια βαλίτσα γεμάτη εμπειρίες ολοκληρώνεται το ταξίδι των «Ice Flowers» στην Ιταλία…
Το ευρωπαϊκό ταξίδι της ομάδας Γυμναστικής για Όλους του ΑΣΕ Δούκα στο EGFL & EUROGYM 2026, που φιλοξενείται στην Πιστόια της Ιταλίας, φτάνει στο τέλος του, αφήνοντας πίσω του μοναδικές στιγμές, σπουδαίες εμπειρίες και μία ακόμη μεγάλη διάκριση για τον Σύλλογο μας.

Τα κορίτσια μας ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο με μια εμφάνιση που ξεχώρισε για την αισθητική, την αρμονία και την καλλιτεχνική της έκφραση.

Η συμμετοχή της ομάδας, όμως, δεν περιορίστηκε μόνο στο αγωνιστικό πρόγραμμα. Οι αθλήτριες έζησαν από κοντά τη μοναδική ατμόσφαιρα της διοργάνωσης, συμμετέχοντας τόσο στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης όσο και στην τελετή λήξης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στους δρόμους της Πιστόια, με κατάληξη την εμβληματική Piazza Duomo, μετατρέποντας την πόλη σε μια μεγάλη γιορτή της γυμναστικής.

Παράλληλα, παρουσίασαν δύο ακόμη φορές το πρόγραμμα τους «Ice Flowers» σε υπαίθρια stages, σε κεντρικά σημεία της πόλης, προσφέροντας στο κοινό μοναδικές εικόνες και εκπροσωπώντας επάξια τον ΑΣΕ Δούκα και την Ελλάδα.

Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα είχαν και οι επιμορφωτικές δράσεις, με τις αθλήτριες να συμμετέχουν στα workshops «Pacitos Sansa» και «Make Up for Gymnasts», αποκομίζοντας νέες γνώσεις και εμπειρίες που συμπλήρωσαν ιδανικά τη συνολική παρουσία τους στο EUROGYM.

Η αποστολή είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί τη μαγευτική Φλωρεντία και να γνωρίσει από κοντά την ιστορία και την ομορφιά μιας από τις σημαντικότερες πόλεις της Ιταλίας.

Ο ΑΣΕ Δούκα ευχαριστεί θερμά τους γονείς των αθλητριών, οι οποίοι διοργάνωσαν και προσέφεραν ένα υπέροχο γεύμα σε όλη την αποστολή, χαρίζοντας σε αθλήτριες και προπονήτριες μια όμορφη βραδιά γεμάτη χαμόγελα, ζεστασιά και οικογενειακό κλίμα.

Την Παρασκευή, η αποστολή παίρνει τον δρόμο της επιστροφής, έχοντας στις «αποσκευές» της όχι μόνο το ασημένιο μετάλλιο, αλλά και εμπειρίες, φιλίες και αναμνήσεις που θα τη συνοδεύουν για πάντα.

Θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριες, στις προπονήτριες Φωτεινή Πανώργιου και Μαρία Κλουβάτου, στη Γενική Αρχηγό του τμήματος Μαρία Παπανικήτα και σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την εξαιρετική παρουσία του ΑΣΕΔ στο EGFL & EUROGYM 2026.