Skip to main content

Χάντμπολ ΑΣΕΔ: «Δούκας» και στην άμμο ο Μάνος Κολεζάκης…

Αριστούχος μαθητής, πρωταθλητής Ελλάδας στο χάντμπολ και μέλος της Εθνικής ομάδας Μπιτς Χάντμπολ.
Ο λόγος για τον αθλητή του Δούκα, Μάνο Κολεζάκη, που πριν καλά καλά στεγνώσει το… μελάνι από τα γραπτά του στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία Νέων και λίγες ώρες αργότερα “διακτινίστηκε” στο Ηράκλειο και ενσωματώθηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (U18) που αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κρήτης (14-20 Ιουνίου).

Με μια βαλίτσα στο χέρι, γεμάτη όνειρα και δίψα για διάκριση, ο 18χρονος αθλητής του ΑΣΕΔ κατέκτησε την 13η τιμητική θέση με την Εθνική Μπιτς Χάντμπολ και μας μιλά για την ξεχωριστή εμπειρία που έζησε με τη συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση του καλοκαιριού: «Ήταν μία ιδιαίτερη εμπειρία για όλους εμάς που συμμετείχαμε σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο διοργανώνεται στην χώρα μας. Είμαστε πολύ τυχεροί και μπορώ να πω με σιγουριά ότι ήταν μια πολύ όμορφη διοργάνωση που θα μας μείνει αξέχαστη. Τα συναισθήματα μας αυτή την στιγμή είναι ανάμεικτα. Από τη μια μπορεί να χάσαμε τους περισσότερους αγώνες στην διαδικασία των σουτ άουτ και ενώ μπορεί να είχαμε προβάδισμα σε πολλούς αγώνες στο τέλος δεν δείχναμε την απαραίτητη συγκέντρωση και το πληρώναμε. Το γεγονός όμως ότι μπορέσαμε και κοντράραμε στα ίσα ομάδες όπως η Ισπανία, η Γερμανία και η Αργεντινή δείχνει ότι η ομάδα βρίσκεται σε ανοδική τροχιά αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον».

Ο Μάνος είναι η τρανή απόδειξη των παιδιών εκείνων που βάζουν έναν υψηλό στόχο, χωρίς ωστόσο να θυσιάζουν απόλυτα τον ελεύθερο χρόνο τους, συνδυάζοντας άριστα τις μεγάλες του αγάπες. Στην προκειμένη περίπτωση το διάβασμα και το χάντμπολ. Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους αθλητές της ηλικιακής του κατηγορίες, τη στιγμή μάλιστα που παράλληλα προετοιμάζονταν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.
«Τη Χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε ζήσαμε τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα διότι οι στόχοι εντός γηπέδου παρέμειναν το ίδιο υψηλοί όμως και οι ακαδημαϊκοί μας ήταν το ίδιο απαιτητικοί (Χρησιμοποιώ α’ πληθυντικό διότι εκπροσωπώ όλους τους συμπαίκτες μου που έδωσαν φέτος πανελλήνιες). Τα προηγούμενα χρόνια καταφέρναμε με μεγάλη ευκολία να συνδυάσουμε διάβασμα και προπονήσεις όμως φέτος τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Η αύξηση στον απαιτούμενο χρόνο διαβάσματος δεν μας άφηνε περιθώρια για προπονήσεις και η παρουσία μας στο γήπεδο ήταν ελάχιστη. Όσο περνούσε ο καιρός οι πανελλήνιες πλησίαζαν αλλά ταυτόχρονα οι αγώνες γίνονταν πιο απαιτητικοί με το πανελλήνιο πρωτάθλημα να διεξάγεται μέσα στο Πάσχα, ένα μήνα πριν τις εξετάσεις. Σε κάποιον μπορεί να φαίνεται απλό ωστόσο για εμάς ήταν μια δύσκολη εμπειρία ζωής. Παρόλα αυτά είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε ανθρώπους σε αυτή την ομάδα-οικογένεια που ήξεραν τι βιώναμε καθημερινά, έδειξαν κατανόηση και ήταν εκεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να μας βοηθήσουν, και για αυτό τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Ο 18χρονος ίντερ είναι ένας αθλητής που προέρχεται από τα «σπλάχνα» του Συλλόγου, έχει ζήσει όλα τα… αναπτυξιακά στάδια στον Δούκα και στέλνει το δικό του μήνυμα στους νεότερους αθλητές που ξεκινούν τα πρώτα βήματα τους στον αθλητισμό: «Νιώθω πραγματικά πολύ τυχερός διότι όλα όσα έχω ονειρευτεί με αυτή την ομάδα τα έχω κάνει πραγματικότητα. Κάποτε, ένας αθλητής του Συλλόγου, ο Φραγκίσκος Ζαλώνης, μας είχε πει ότι είναι ωραίο να κατακτάς πρωταθλήματα αλλά είναι άλλο το συναίσθημα όταν το καταφέρνεις με τους παιδικούς σου φίλους. Όσο περνάνε τα χρόνια ταυτίζομαι όλο και περισσότερο με αυτό που μας είχε πει και έχω αρχίσει να πιστεύω ότι τα όνειρα μας δεν έχουν ταβάνι. Στους μικρότερους αθλητές του Συλλόγου μας θα έλεγα ότι στην θέση τους βρισκόμουν και εγώ και νιώθω σαν χθες που πηγαίναμε να δούμε τους παίκτες της ανδρικής ομάδας να αγωνίζονται, οι οποίοι αποτελούσαν πρότυπα για εμάς και τους θαυμάζαμε, και πλέον έρχονται αυτοί στο γήπεδο, για να δουν εμάς. Το πιο ζωντανό παράδειγμα αποτελεί ο Δημήτρης Τζηράς που όταν έφυγε από την ομάδα εμείς πηγαίναμε στην τελευταία τάξη του Δημοτικού και τώρα που επιστρέφει τελειώσαμε το σχολείο. Στα δικά μου μάτια ο χρόνος πέρασε παρά πολύ γρήγορα και από θεατές και υποστηρικτές πλέον θα είμαστε συμπαίκτες (απίστευτο!!!). Είναι σημαντικό να πιστεύουν στα όνειρα τους όσο παράλογα και αν φαντάζουν, να θέτουν στόχους, να προσπαθούν, να βελτιώνονται συνεχώς αλλά πάνω από όλα να αγαπούν αυτό που κάνουν».

Προς το παρόν, ο Μάνος Κολεζάκης απολαμβάνει τις αγωνιστικές του επιτυχίες και παράλληλα αναμένει τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Το σίγουρο είναι ότι θα περάσει ένα καλοκαίρι χωρίς άγχος και από το Σεπτέμβρη θα χαράξει νέα πορεία ως φοιτητής. Το χάντμπολ το έχει ήδη κατατάξει στην καρδιά του και το μέλλον του αναμένεται λαμπρό σε όλους τους τομείς!!!
Μπράβο Μάνο!