Skip to main content

Χάντμπολ Ανδρών: Μια βραδιά… 15 χρόνια!!!!

Ήταν μια βραδιά αφιερωμένη στον άνθρωπο που για περισσότερα από 15 χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο τμήμα χάντμπολ του ΑΣΕ Δούκα!

Ο φροντιστής της ομάδας, Χρήστος Σπυρόπουλος, το φετινό καλοκαίρι αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια μαζί με τη φανέλα, να «πετάξει» την πετσέτα στον επόμενο, και αθόρυβα όπως στεκόταν όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα να αποχωρήσει.

Επειδή όμως οι αναμνήσεις πρέπει να ζωντανεύουν, να μας συνδέουν με το παρελθόν και με τις στιγμές που έχουμε ζήσει και φυσικά να μας θυμίζουν πτυχές της ζωής, τα στελέχη του τμήματος χάντμπολ του ΑΣΕ Δούκα διοργάνωσαν μια όμορφη βραδιά αφιερωμένη στον Χρήστο!!!

Εκεί, έκτος από τον μάνατζερ του τμήματος, Γρηγόρη Χατσατουριάν, παραβρέθηκαν παίκτες που έχουν αγωνιστεί όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα καθώς επίσης και ο πρώην έφορος του τμήματος, Παναγιώτης Φελούκας.

Φελούκας και Σπυρόπουλος είχαν άψογη συνεργασία για πολλά χρόνια μετρώντας μαζί κατακτήσεις πρωταθλημάτων και Κυπέλλων, συμμετοχές σε Champions League, EHF και Challenge Cup, σημειώνοντας ιστορικές διακρίσεις για τον Σύλλογο μας και φυσικά πολλά ταξίδια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

ΧΑΤΣΑΤΟΥΡΙΑΝ: “Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΔ”

Γρηγόρης Χατσατουριάν, Νίκος Μουντζουρίδης, Σάσα Ζιβούλοβιτς, Στάθης Ζαμπούνης και Κώστας Ντούνης «σκιαγραφούν» το προφίλ του Χρήστου, γυρίζουν το ρολόι του χρόνου πίσω και θυμούνται χαρακτηριστικές στιγμές.  «Ο Χρήστος είναι συνδεδεμένος με τις πιο όμορφες αναμνήσεις μου από τα γήπεδα. Μαζί στα δύσκολα αλλά μαζί και στα πρωταθλήματα και τα κύπελλα. Ο χαρακτήρας του και το ήθος του έχουν αφήσει το στίγμα τους στα αποδυτήρια του ΑΣΕΔ. Τον ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα  επί σχεδόν μια εικοσαετία. Θα έχει πάντα  περίοπτη θέση στην οικογένεια του ΑΣΕΔ», δηλώνει ο πρώην αρχηγός Γρηγόρης Χατσατουριαν για να έρθει ο Σάσα Ζιβούλοβιτς και να συμπληρώσει: «Έχω δηλώσει πάρα πολλές φορές ότι ο Δούκας ήταν η δεύτερη οικογένεια μου. Σε αυτή οικογένεια είχαμε πολλούς ανθρώπους που μας φροντίζανε ένας από τους πιο σημαντικούς ήταν ο φροντιστής μας ο Χρήστος που μας πρόσεχε κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση και αγώνα!! Ήτανε πάντα δίπλα μου για ότι χρειαζόμουνα με ωραίο χαμόγελο και θετική ενέργεια!!! Δεν θα ξεχάσω  ποτέ ότι στο… γραφείο του έχουμε κάνει τις ωραιότερες κουβέντες για όλο το ελληνικό χάντμπολ. Τα πρώτα χρόνια μόνο ρώταγε να μάθει και στα τελευταία είχε γίνει Καθηγητής!».

ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ: “ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΩ ΤΟΝ ΗΧΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΤΡΕΧΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ”

Από την πλευρά του ο Νίκος Μουντζουρίδης χαρακτήρισε «ήρεμη δύναμη» τον πρώην πλέον φροντιστή του ΑΣΕΔ: “Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά και εκ μέρους όλων των συμπαικτών μου τον Χρήστο που για πολλά χρόνια ήταν καθημερινά δίπλα μας και πάντα κοντά στην ομάδα. Τον ευχαριστούμε για τις πολύτιμες υπηρεσίες του και την συνολική προσφορά του. Ήταν ένα σημαντικό γρανάζι στην εύρυθμη λειτουργία της ομάδας και ο άγρυπνος φύλακας σε κάθε ταξίδι εκτός έδρας. Ήταν η “ήρεμη δύναμη” της ομάδας και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τον οποιονδήποτε ζητήσει την βοήθεια του. Τον ευχαριστούμε λοιπόν από καρδιάς για όλα όσα μας προσέφερε, πάντα με ήθος και αξιοπρέπεια. Υ.Γ. πάντα θα έχω τον ήχο από τα κλειδιά στην τσέπη του καθώς έτρεχε μέσα στο γήπεδο”.

ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ: “Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΜΑΣ…”

Τη «σκυτάλη» στις δηλώσεις πήρε ο Στάθης Ζαμπούνης, ο οποίος χαρακτήρισε πολύτιμη την προσφορά του στην ομάδα: “Η προσφορά του Χρήστου όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε κάτι παραπάνω από πολύτιμη. Ο Χρήστος φρόντιζε πάντα να μην μας λείπει τίποτα ενώ η διάθεση του κι η αύρα του πάντα συνέβαλαν στο καλό κλίμα της ομάδας. Δέθηκε με τους ανθρώπους του συλλόγου διατηρώντας τον επαγγελματισμό του στο ακέραιο κι ήταν πάντα ένα στήριγμα σε επιτυχίες κι αποτυχίες. Του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ό,τι κάνει”.

Τέλος, ο νυν αρχηγός των «μπλε» Κώστας Ντούνης δήλωσε: “Ο Χρήστος ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που ήρθαμε κοντά όταν πήρα μεταγραφή στον ΑΣΕΔ. Η προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια είναι τεράστια όπως και η αγάπη του για την ομάδα. Προσωπικά, του οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα ζήσαμε και για όσα έκανε όλα αυτά τα χρόνια τόσο για εμένα όσο και για τα υπόλοιπα παιδιά. Του εύχομαι ότι καλύτερο από εδώ και στο εξής και είμαι σίγουρος ότι με τον τρόπο του θα παραμείνει κοντά στην αγαπημένη του ομάδα”.