Skip to main content

Χάντμπολ Ανδρών: «Κίνηση ματ» του ΑΣΕ Δούκα με την προσθήκη του Τάσου Παπαδιονυσίου…

Το τμήμα χάντμπολ του ΑΣΕ Δούκα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον διεθνή αθλητή, Τάσο Παπαδιονυσίου (1990, 1.90μ). Ο 34χρονος πίβοτ έπειτα από 13 χρόνια θα φορέσει και πάλι τα «μπλε» και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα «γρανάζια» της αμυντικής γραμμής του ΑΣΕΔ.

Θεωρείται ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του Ελληνικού χάντμπολ και η παρουσία του στον Δούκα αναμένεται να είναι καταλυτική στην πορεία της ομάδας.

Ο ρόλος του θα είναι πολυεπίπεδος καθώς με την εμπειρία του και την αγωνιστική του “αύρα” θα βοηθήσει και τους νεότερους παίκτες εντός και εκτός γηπέδου.

Λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ο Τάσος Παπαδιονυσίου μίλησε για την απόφαση του να αγωνιστεί και πάλι στον ΑΣΕΔ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στον Δούκα. Οι άνθρωποι του τμήματος χάντμπολ με προσέγγισαν, μου έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν να ενταχθώ στην ομάδα και από τη στιγμή που ήταν αμοιβαίο αποφασίσαμε να πορευτούμε μαζί. Γνωρίζω πολλά πρόσωπα που είναι στην ομάδα εδώ και χρόνια, τεχνικό επιτελείο και παίκτες και είναι χαρά μου που θα συνεργαστούμε».

Αναφορικά με τους στόχους της ομάδας για τη νέα σεζόν, ο διεθνής πίβοτ δήλωσε: «Η φιλοσοφία του Δούκα εδώ και χρόνια είναι να δημιουργεί νεανικά ανταγωνιστικά σχήματα. Έτσι και φέτος πιστεύω ότι θα είμαστε μια ομάδα με ταλέντο και χαμηλό μέσο όρο ηλικίας που σαν στόχο θα έχουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στις εγχώριες διοργανώσεις. Μου αρέσει οι ομάδες που αγωνίζομαι να πρωταγωνιστούν και αυτό θα επιδιώξουμε και την προσεχή σεζόν με τον Δούκα».

Ο Τάσος γνωρίζει από… πρώτο χέρι τον κόσμο της ομάδας: «Οι φίλοι του ΑΣΕΔ στηρίζουν διαχρονικά τον Σύλλογο. Η παρουσία τους στην κερκίδα αναμένεται να μας δώσει κίνητρο και ώθηση για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο 34χρονος αθλητής αναφέρθηκε και στην 8ετή παρουσία του στην ΑΕΚ: «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους τις ΑΕΚ για όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας μας. Ζήσαμε μαζί πολλές επιτυχίες αλλά είχαμε και αποτυχίες. Ελπίζω να μπορέσουν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση που επικρατεί και να είναι σε θέση να έχουν μια ομάδα αντάξια με το όνομα και την ιστορία της ομάδας».

ΧΑΤΣΑΤΟΥΡΙΑΝ: «ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ»

Για την επιστροφή του Παπαδιονυσίου στον ΑΣΕΔ, μίλησε και ο Team Manager του τμήματος χάντμπολ, Γρηγόρης Χατσατουριάν: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Τάσος επέλεξε να αγωνιστεί στον ΑΣΕΔ την προσεχή σεζόν. Είναι ένας χαρισματικός αθλητής. Εκτός από το ταλέντο του και την εμπειρία του είναι και ένας σπουδαίος χαρακτήρας που θα αναβαθμίσει τα αποδυτήρια της ομάδας μας και θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια μας τη νέα σεζόν».

ΤΟ WHO IS WHO

Τα πρώτα του χαντμπολικά βήματα ο Τάσος Παπαδιονυσίου τα έκανε στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας και στα 21 του χρόνια βρέθηκε για πρώτη φορά στην «οικογένεια» του Δούκα (2011-2012). Ακολούθησε μια διετία στην ΑΕΚ (2012-2014) για να καταλήξει στο εξωτερικό και το Λουξεμβούργο (Handball Kaerjeng – 2014-2015). Στην επιστροφή του Ελλάδα βρέθηκε στον Πανελλήνιο, στη συνέχεια στον Δικέα και τη σεζόν 2017-2018 στον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι του 2018 πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην ΑΕΚ στην οποία και αγωνίστηκε για 8 χρόνια. Τιμά τα χρώματα της Εθνικής Ανδρών τα τελευταία 11 χρόνια και τον Ιανουάριο του 2024 ήταν μέλος αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην ιστορική συμμετοχή του στο Euro της Γερμανίας.  Πριν το 2013, αποτέλεσε βασικό στέλεχος των Εθνικών ομάδων όλων των αναπτυξιακών ηλικιών.

Τάσο, καλώς επέστρεψες στην «Οικογένεια» του ΑΣΕ Δούκα!