Skip to main content

Χάντμπολ Ανδρών: Η συγκομιδή των βαθμών, οι σκόρερς και οι… αριθμοί στις πρώτες αγωνιστικές της Handball Premier…

Δυναμικό ξεκίνημα στη Handball Premier έχει κάνει η ανδρική ομάδα χάντμπολ του ΑΣΕ Δούκα. Το νεανικό σύνολο του Κωστή Μπούνα βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας στο Νότιο Όμιλο, μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, έχοντας συγκεντρώσει 5 βαθμούς.

Με ενθουσιασμό, όρεξη για καλό χάντμπολ και ζωντανή τη σπίθα της φιλοδοξίας, οι «μπλε» έχουν παρουσιάσει μέχρι στιγμής ένα συμπαγές σύνολο το οποίο παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζεται βελτιωμένο.

Οι δύο νίκες επί του Άρη Νίκαιας και της Σαλαμίνας στις δύο πρώτες αγωνιστικές έφεραν τους τέσσερις πρώτους βαθμούς στην ομάδα ενώ η ισοπαλία κόντρα στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, σε ένα συναρπαστικό ματς, εκτός από τους βαθμούς έδωσε και ψυχολογικό boost στους «μπλε». Είναι δεδομένο άλλωστε ότι τέτοια παιχνίδια «χτίζουν» χαρακτήρα σε μια ομάδα καθώς οι παίκτες του Κωστή Μπούνα από το -5 κατάφεραν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα τους κόντρα σε έναν αντίπαλο με τον οποίο έχουν ίδιο στόχο στην α’ φάση του πρωταθλήματος και δεν είναι άλλος από μια θέση στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Από τα παιχνίδια όμως που βγήκε μόνο κερδισμένος ήταν αυτά με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, παιχνίδια πρόκληση τα οποία έδωσαν στον Κωστή Μπούνα και τους παίκτες του να τεστάρουν τις δυνάμεις του κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους. Και μπορεί κόντρα στην ΑΕΚ, ο Δούκας να «άντεξε» ουσιαστικά ένα ημίχρονο, όμως στο παιχνίδι με τους «Ερυθρόλευκους» έφτασε ένα βήμα πριν το… κλέψει όμως στο φινάλε δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση.

Στα παιχνίδια της φετινής χρονιάς, ο ΑΣΕ Δούκα σκοράρει κατά μέσο όρο 28.6 τέρματα σε κάθε αγώνα (έχει πετύχει συνολικά 143 γκολ) ενώ στην άμυνα έχει δεχτεί 131 γκολ (26,2γκολ μ.ο.). Είναι ομάδα που τρέχει στο γήπεδο και επιδιώκει το γρήγορο χάντμπολ και τους αιφνιδιασμούς. Η κατοχή της μέσα στο γήπεδο στα παιχνίδια των πρώτων έξι αγωνιστικών φτάνει το 61,2% με το 34% προέρχεται από οργανωμένες επιθέσεις και το υπόλοιπο 27,2 από έμμεσο ή άμεσο αιφνιδιασμό.

Το «μοίρασμα» των ασίστ γίνεται “μαεστρικά” από τον Διογένη Αποστολίδη που μετρά μέχρι στιγμής 13  στο σύνολο των 46 της ομάδας ενώ σε απόστασης αναπνοής βρίσκεται ο Τσιγαρίδας με 12.

Όσο για τους σκόρερς της ομάδας. Την… κούρσα οδηγεί ο Γιάννης Στεφανίτσης με 28 τέρματα και ακολουθεί ο Τσιγαρίδας με 23 ενώ οι αποκρούσεις του Παναγιώτη Κολλύρη «αγγίζουν» το 37,3% (47/126).