Skip to main content

Χάντμπολ Ανδρών: Ήττα στις λεπτομέρειες για τον ΑΣΕ Δούκα από τον Διομήδη με 26-27…

Την τρίτη συνεχόμενη ήττα του γνώρισε ο ΑΣΕ Δούκα, αυτή τη φορά από τον Διομήδη Άργους με 27-26, στο Δαΐς.

Οι «μπλε» παρουσίασαν δυο αγωνιστικά πρόσωπα. Είχαν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, στη συνέχεια δεν κατάφεραν να έχουν διάρκεια στο παιχνίδι τους. Η ομάδα του Άργους εκμεταλλεύτηκε τα αδύναμα σημεία του Δούκα, πήρε τη νίκη υποχρεώνοντας τον ΑΣΕΔ σε ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα του.

Ένας επιθετικός μονόλογος του Τότου έδωσε τη δυνατότητα στον ΑΣΕ Δούκα να μπει οδηγός στο σκορ και να προηγηθεί στο 5ο λεπτό με 4-0 ενώ ο Κρητικός έγραψε το 5-0 στο 7’. Ο Διομήδης ήταν «άχρωμος» στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και σκόραρε μόνο από τη γραμμή του πέναλτι.

Μετά το 14ο λεπτό της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν «αγωνιστικές στροφές» και μείωσαν στα 3 τέρματα. Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι οι «μπλε» βρέθηκαν να παίζουν με παίκτες λιγότερο. Ο ΑΣΕΔ με τους Τότο, Κρητικό, Πολύδωρο και Μελετάκο κατάφερε να αυξήσει και πάλι τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα ενώ ο Ντούνης ήταν αυτός που με φοβερό σουτ στην εκπνοή του ημιχρόνου διαμόρφωσε το 15-11.

Η ομάδα του Άργους όμως μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου κατάφερε να «ροκανίσει» τη διαφορά, να ισοφαρίσει για πρώτη φορά (15-15 στο 34.50) μετατρέποντας σε ντέρμπι την αναμέτρηση. Παγιάτης, Κρητικός, Πολύδωρος και Τότος προσπαθούσαν να κρατήσουν «ζωντανή» την ομάδα των εκπαιδευτηρίων τη στιγμή που ο Διομήδης προηγήθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με τέρμα του Γκολούμποβιτς στο 45’ (21-22).

Τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά οι «μπλε» αντιμετώπιζαν πρόβλημα και αυτό τους στοίχισε αφού έμειναν για επτά λεπτά χωρίς γκολ ενώ ο Διομήδης σκόραρε και προηγήθηκε με 23-26 στο 54’.

Παρόλα αυτά, τέσσερις συνεχόμενες αποκρούσεις του Μπραουδάκη, ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γερουλάνου και δύο γκολ των Τότου και Πολύδωρου έφεραν την ισορροπία στο παιχνίδι 26-26 στο 57.30.

Ο Λίμα στο 58’ έκανε το 26-27 το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ αφού οι γηπεδούχοι δεν ήταν ψύχραιμοι στις τελευταίες επιθέσεις και δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν παίρνοντας έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο DUKE ΜΟΙΡΑΣΕ ΔΩΡΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Μια όμορφη έκπληξη περίμενε τους φίλους του ΑΣΕΔ που παρακολούθησαν από κοντά την αναμέτρηση με τον Διομήδη Άργους. Με αφορμή το Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του Συλλόγου, η μασκότ, ο Duke, μοίρασε δώρα και γλυκιές λιχουδιές σε όσους βρέθηκαν στις κερκίδες του Δαΐς.

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ 26-27

Τα πεντάλεπτα: 3-0, 6-1, 7-5, 10-7, 12-9, 15-11 (ημχ.), 16-15, 20-18, 21-22, 23-24, 24-26, 26-27

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ (Μπούνας): Ζαλώνης, Κρητικός 3, Τόμπρος, Παγιάτης 4, Μελετάκος 2, Μπραουδάκης, Πολύδωρος 6, Καρακεχαγιάς, Ντούνης 2, Τότος 8, Γερουλάνος 1, Τζανιδάκης, Μπεκιάρης, Κολλύρης, Μπαλάσκας, Στεφανίτσης.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Χαλκίδης): Τζίμπουλας, Μαρκατάτος, Κρεμαστιώτης 2, Τσιγαρίδας 1, Ραντουλέσκου, Τσάκαλος 1, Παπαντωνόπουλος, Ντάσεβιτς, Σμυρνιώτης, Σπέντζος, Μπόσκος 8, Χαντέλης 4, Ξαγοράρης, Μάνθος 5, Λίμα 4, Γκολούμποβιτς 2.

Κόκκινη: 49:30 Τσάκαλος (τρία δίλεπτα),

Δίλεπτα: 7 – 6

Πέναλτι: 1/1 – 8/9