Skip to main content

Στίβος: Ρεκόρ η Μανιουδάκη στα 100μ. του Πανελληνίου Γυναικών, ρεκόρ και ο Σαλπάς στα 1.500μ.!

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι περίοδος ξεκούρασης και σχεδιασμού για τις περισσότερες ομάδες του Συλλόγου μας, ωστόσο το τμήμα του Στίβου βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα σημειώνοντας σημαντικές διακρίσεις και ρεκόρ στους αγώνες που συμμετέχει…

Σε αυτό το πλαίσιο, η Φαίδρα Μανιουδάκη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα γυναικών που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου στο Βόλο επιτυγχάνοντας στον πρωινό προκριματικό των 100 μέτρων χρόνο 12.63″!! Η επίδοση αυτή αποτελεί νέο προσωπικό της Φαίδρας η οποία σημειώνει συνεχή βελτίωση από αγώνα σε αγώνα έχοντας “αθλητική ηλικία” μόνο δύο ετών… Κατετάγη συνολικά 23η μεταξύ των 43 αθλητριών που αγωνίσθηκαν στο Βόλο.

Την επόμενη ημέρα, στο αγώνισμα των 200μ., ισοφάρισε το προσωπικό της ρεκόρ στον προκριματικό με επίδοση25.91″, χρόνος που θα ήταν σίγουρα αρκετά καλύτερος αν είχε αποφύγει κάποια λάθη τεχνικής και καταμερισμού δυνάμεων. Κατέκτησε την 25η θέση μεταξύ των 43 αθλητριών που μετείχαν στο αγώνισμα. 

Η δεύτερη συμμετοχή του ΑΣΕΔ στους αγώνες, ήταν αυτή του Βασίλη Λιόλιου ο οποίος έλαβε μέρος στον προκριματικό του μήκους όπου με άλμα στα 6,78μ. έμεινε 15ος στους 24, σίγουρα μακριά από τις ικανότητές του, καθώς φέτος έριξε το βάρος του στην ολοκλήρωση των σπουδών του αλλά και στο επαγγελματικό του ξεκίνημα…

Λίγες ημέρες αργότερα (Σάββατο 6/7), στο Gala Αποστάσεων της Χαλκίδας, ο  Βασίλης Σαλπάς ήταν εντυπωσιακός για μια ακόμη φορά τη φετινή χρονιά! Τερμάτισε 2ος στα 1500μ. με νέο ρεκόρ Συλλόγου 3.58.09  επιτυγχάνοντας πρώτη φορά επίδοση κάτω από τα 4 λεπτά στον ανοικτό στίβο! Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν 4.02.73 από τις 25 Μαϊου, στη Λαμία.

Τέλος, την Κυριακή 7/7 στο μίτινγκ “Τοφάλεια” στην Πάτρα, ο αντίθετος άνεμος “κατέστρεψε” τις προσπάθειες όλων των αθλητών και φυσικά των “μπλέ” εκπροσώπων. Στα 100μ. Η Φαίδρα Μανιουδάκη έκανε 13.18 (με αντίθετο 2,4μ./δευτ.) στα 200μ. η ίδια έκανε 26.46 (με αντίθετο 1,6μ/δευτ.) ενώ στο μήκος ο Λιόλιος ήταν 5ος με 6,78μ. (χωρίς ένδειξη ανέμου που φυσούσε κάθε στιγμή από άλλη κατεύθυνση)!