Skip to main content

Στίβος: Ο ΑΣΕΔ “γυρίζει σελίδα” με τον έγκριτο δημοσιογράφο Γιάννη Μαμουζέλο να αναλαμβάνει χρέη Γενικού Αρχηγού του τμήματος!!!

Το τμήμα Στίβου του Συλλόγου μας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον έγκριτο και αγαπητό σε όλους μας δημοσιογράφο, Γιάννη Μαμουζέλο, ως το νέο Γενικό Αρχηγό του στιβικού ΑΣΕΔ!!!

mamoyz 3

Πρόκειται για μια εξέλιξη που σίγουρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής στο τμήμα καθώς την διοικητική του ηγεσία αναλαμβάνει ένας καταξιωμένος και απόλυτος γνώστης του χώρου με μεγάλο έργο και κατάθεση αγάπης για τον Ελληνικό στίβο αλλά και δεσμούς φιλίας με τον ευρύτερο οργανισμό των Εκπαιδευτηρίων Δούκα…

“…με προσδοκία ότι ένα χαμόγελο ικανοποίησης θα συνοδεύει την κοινή μας προσπάθεια!!!”

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, στην συνεδρίαση της 26ης Ιουνίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα να δώσει το χρίσμα του Γενικού Αρχηγού του τμήματος Στίβου του Συλλόγου μας στον Γιάννη Μαμουζέλο, εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές του ευχαριστίες στον προκάτοχό του, Δημήτρη Σέρβη, ο οποίος δεν μπορούσε να βρίσκεται όσο κοντά ήθελε στον ΑΣΕΔ για επαγγελματικούς λόγους…

mamoyz 4

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο νέος ηγέτης των “μπλε” δήλωσε:

“Με τιμά και με χαροποιεί ιδιαίτερα η πρόταση του προέδρου και η σχετική απόφαση του Δ.Σ. του ΑΣΕΔ να αναλάβω τη θέση του Γενικού Αρχηγού στο τμήμα στίβου του συλλόγου. Είμαι ίσως από τα νεότερα μέλη του, αλλά με πολύ παλιούς δεσμούς και με τα εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ και με τον ΑΣΕΔ, αφού τα παιδιά μου ήταν στο σχολείο σε όλη τη διάρκεια των μαθητικών τους χρόνων, ενώ ο αείμνηστος Ιωάννης Δούκας με τιμούσε με την εκτίμησή του και υπήρξαν πεδία συνεργασίας και επαφής στον αθλητικό χώρο.

Αυτό σημαίνει μια ιδιαίτερη ψυχική σύνδεση αλλά και συναίσθηση ευθύνης. Γνωρίζω ότι αναλαμβάνω καθήκοντα σε ένα καλά οργανωμένο και αξιόπιστο σωματείο και σε ένα τμήμα που επιδίωκε το καλύτερο, με την εποπτεία του προκατόχου μου Δημήτρη Σέρβη. Θέλω να πιστεύω ότι η μακρόχρονη πολλαπλή εμπειρία μου στον αθλητισμό και ειδικά στο στίβο θα βοηθήσουν το τμήμα να αναπτυχθεί και να πετύχει ακόμη περισσότερο τους στόχους του, αναπτυξιακούς και αγωνιστικούς. Ότι θα δώσουμε σε όλα τα παιδιά που έρχονται να γυμναστούν ή να αγωνισθούν με τον ΑΣΕΔ το κίνητρο να αγαπήσουν τον αθλητισμό, να επιδιώξουν τη διάκριση στο στάδιο αλλά και στην εκπαίδευσή τους.

Αυτό βέβαια θα γίνει με τη βοήθεια και την παραγωγική δουλειά όλων των προπονητών του τμήματος στίβου του ΑΣΕΔ και των άλλων στελεχών του συλλόγου και με την υποστήριξη των γονέων των νεαρών αθλητών και αθλητριών μας. Φυσικά βρισκόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο και οι προαγωνιστικές ομάδες έχουν τελειώσει τη δουλειά τους ενώ απομένουν κάποιοι αγώνες για όσους μετέχουν στην αγωνιστική μας ομάδα. Με ευχές για καλό καλοκαίρι και την καλύτερη δυνατή διάκριση έρχομαι πιο κοντά στη δράση του ΑΣΕΔ με προσδοκία ότι ένα χαμόγελο ικανοποίησης θα συνοδεύει πάντοτε την κοινή μας προσπάθεια…”

mamoyz 1

Η…ζωντανή ιστορία του Ελληνικού Στίβου!!!

Ο Γιάννης Μαμουζέλος, είναι δημοσιογράφος – συγγραφέας με μακρόχρονη παρουσία στη δημοσιογραφία και στον αθλητισμό, ειδικά στο στίβο από τον οποίο προέρχεται. Πτυχιούχος της Νομικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, αν και απέκτησε τη δικηγορική ιδιότητα, προτίμησε να ακολουθήσει την αθλητική δημοσιογραφία από το 1968.

Έτσι, εργάστηκε σε πολιτικές και αθλητικές εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς, υπηρεσίες Μ.Μ.Ε. μεγάλων διεθνών διοργανώσεων κ.α., για σχεδόν 10 χρόνια αρχισυντάκτης, αρθρογράφος και Σύμβουλος Έκδοσης της πρωτοποριακής εφημερίδας “Sportime” και πρωτίστως (1976-2011) στην τηλεόραση της ΕΡΤ, όπου υπήρξε βασικός σχολιαστής και παρουσιαστής αθλητικών προγραμμάτων… Άλλωστε, τα μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα που έχει καλύψει συνολικά αποτελούν ρεκόρ στην ελληνική δημοσιογραφία!

Έχει συγγράψει 4 βιβλία αθλητικού περιεχομένου, έχει διδάξει σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ και στο προπτυχιακό τμήμα της σχολής ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου, υπήρξε ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, συμπόσια, σεμινάρια κ.α. σε θέματα ιστορίας & δεοντολογίας του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας, βίας στα σπορ, ανάπτυξης των σπορ, κ.λπ.

Έχει τιμηθεί για την πορεία του στη δημοσιογραφία και την προσφορά του στον αθλητισμό από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Β. Μπότση, το θεσμό «Απολλώνεια Βραβεία», τον ΣΕΓΑΣ κ.α. Ομοσπονδίες ή φορείς. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, του ΠΣΑΤ και επιστημονικών φορέων αθλητικού δικαίου και οργάνωσης/διοίκησης του αθλητισμού.

Τέλος, στη μάλλον σύντομη παρουσία του ως δρομέας ημιαντοχής του Πανελληνίου Γ.Σ. κέρδισε μετάλλια σε πανελλήνιους κ.α. αγώνες στίβου & ανωμάλου δρόμου στις κατηγορίες Παίδων & Εφήβων και υπήρξε μέλος της Εθνικής Εφήβων. Από το 2012 έως το 2016 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων Δημόσιου & Ορεινού Δρόμου και μέλος της Ο.Ε. του Μαραθωνίου της Αθήνας, ενώ για τρία χρόνια μετείχε στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Γ.Σ.

mamoyz 2

Η διοίκηση του Συλλόγου μας συγχαίρει θερμά τον Γιάννη Μαμουζέλο για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του και δεσμεύεται να είναι δίπλα του σε οτιδήποτε χρειαστεί…