Skip to main content

Στίβος: Νίκες και ρεκόρ για τους αθλητές μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ-16!!!

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα Στίβου του ΑΣΕΔ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ-16 (γεννηθέντες 2007 & 2008), που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, παρά τα προβλήματα που της προκάλεσε η covid-19 τις προηγούμενες ημέρες!  

Πράγματι, οι μικροί αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου μας έδειξαν με το δυνατό τους παρόν ότι τους περιμένει ένα εξίσου λαμπρό μέλλον!!

Πιο συγκεκριμένα…

Η Αλεξάνδρα Νοτάρη (2007) στο τετραπλούν (παρά τη σχεδόν δεκαήμερη προπονητική αποχή και καταπονημένη από τον πυρετό) κατάφερε να βρεθεί κοντά στις επιδόσεις της και με άλμα στα 13,94μ. να πάρει την τρίτη θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο!

Η Αννα Στρούμπου, στο αγώνισμα των 2.000 μ. με φυσικά εμπόδια, κατάφερε να νικήσει τις κακές καιρικές συνθήκες (ισχυρός άνεμος) και όλες τις αντιπάλους της κάνοντας νέο προσωπικό ρεκόρ και ρεκόρ συλλόγου με επίδοση 7.22.44 η οποία της χάρισε το Χρυσό Μετάλλιο!!!

Στο ίδιο αγώνισμα, ο Βασίλης Σαλπάς τα έκανε όλα στην κούρσα! Νίκη, νέο προσωπικό ρεκόρ και ρεκόρ συλλόγου με επίδοση 6.31.73!

Η 13χρονη Ειρήνη Μπινιάρη (2009), επιτυγχάνοντας νέα προσωπική επίδοση στο μήκος με 4.91μ. μπήκε πανηγυρικά στον τελικό, αλλά το απόγευμα – παρά τα καλά της άλματα – έφτασε στα 4,82μ. και κατετάγη 10η… Ωστόσο, ήταν ηλικιακά η πιο μικρή του αγωνίσματος… 

Στο μήκος αγοριών ο επίσης γεννημένος το 2009 Αχιλλέας Νοτάρης κατόρθωσε με το πρώτο άλμα στα 5,40 μ. να κατακτήσει της 7η θέση του τελικού και να αναδειχθεί κορυφαίος 13χρονος στον αγώνα. Η επίδοση αυτή αποτελεί και την καλύτερη που έχει κάνει ποτέ αθλητής του ΑΣΕΔ στην ηλικία αυτή!

Δυστυχώς η ομάδα των κοριτσιών 4Χ80 δεν έλαβε μέρος στους αγώνες λόγω νόσησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελική βαθμολογία ο ΑΣΕΔ (15 τα κορίτσια και 9 τα αγόρια) κατατάχθηκε στη 18η θέση με 24 β. μεταξύ των συνολικά 56 σωματείων που αγωνίσθηκαν στον Δ’ όμιλο του πρωταθλήματος!

Και όλα αυτά, σε ένα φιλόξενο στάδιο του οποίου οι κερκίδες ήταν γεμάτες από φίλους του κλασικού αθλητισμού!

Πολλά συγχαρητήρια σε αθλητές και προπονητικό team!!!