Skip to main content

Ποδόσφαιρο Σάλας: Πρωταθλητής ο ΑΣΕΔ σε Εφηβικό και Παιδικό, Δευτεραθλητής στην Futsal Super League για το 2019-2020!!!

Ο κύβος ερρίφθη όσο αφορά στην τύχη των φετινών πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου Σάλας στη χώρα μας ύστερα από την σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΠΣΣ!

Σε αυτή αποφασίστηκε η οριστική διακοπή τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ενώ πρωταθλήτριες ομάδες αναδεικνύονται αυτές που κατέκτησαν την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου!!!

Έτσι, η ΑΕΚ αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ελλάδας όσο αφορά στο πρωτάθλημα της Futsal Super League με τον ΑΣΕΔ να κατακτά την δεύτερη θέση και τον Παναθηναϊκό την τρίτη ενώ οι “μπλε” πανηγυρίζουν, αντίστοιχα, τον τίτλο του Πρωταθλητή στις κατηγορίες Εφήβων (Κ18) και Παίδων (Κ16) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καθώς βρίσκονταν στο ρετιρέ της βαθμολογίας κατά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου!!!

Η εξέλιξη αυτή αυτή αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στους φίλους της ομάδας…

Από την μία, σε επίπεδο ανδρών ο ΑΣΕΔ μένει εκτός τίτλου για πρώτη φορά ύστερα από τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις (Πρωτάθλημα το 2017, Πρωτάθλημα το 2018, Κύπελλο το 2019) κάτι που του στέρησε οριστικά η ματαίωση των φετινών play off… Θυμίζουμε ότι η ομάδα του Κώστα Ρούπτσου ετοιμαζόταν να αγωνιστεί κόντρα στον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της Ημιτελικής Φάσης διεκδικώντας την πρόκρισή της στο ζευγάρι του μεγάλου τελικού…

Από την άλλη, ο Σύλλογος πανηγυρίζει τον τίτλο του πρωταθλητή – άρα και νταμπλούχου – σε μια μαγική περίοδο για τους “μικρούς” και “μεγάλους” του Δημήτρη Μιχαλόπουλου, οι οποίοι είχαν προλάβει να αναδειχθούν και Κυπελλούχοι Ελλάδος στα Final Four της Σαλαμίνας!!! Και αν προσθέσουμε και τα δύο Σούπερ Καπ του Σεπτεμβρίου, ο ΑΣΕΔ κατέκτησε συνολικά έξι τρόπαια (!!!) στις κατηγορίες Κ18 και Κ16 μέσα σε μια μόλις χρονιά (!!!), επίδοση που μόνο περήφανους μπορεί να μας κάνει!!!

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι και στα τρία πρωταθλήματα οι πρώτοι σκόρερ φορούσαν…μπλε!!! Ο Μπάμπης Σταυρακόπουλος στους άνδρες, ο Ματαθίας Άρις στους Εφήβους και ο Γρηγοράκος Παναγιώτης στους Παίδες αναδείχθηκαν κορυφαίοι σκόρερ για την περίοδο 2019-2020 χαρίζοντας ακόμη τρεις (ατομικούς) τίτλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα!!!

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΠΣΣ…

ΠΡΟΣ: Τα σωματεία Σάλας
Κύριε Πρόεδρε,

Το Δ.Σ. της ΠΕΠΣΣ συνεδρίασε εκτάκτως και με πλήρη απαρτία σήμερα Τετάρτη 06/05/2020, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας με την εξάπλωση του Covid-19 και τις συνέπειές της, προκειμένου να συζητήσει για την τύχη των πανελληνίων πρωταθλημάτων ευθύνης ΠΕΠΣΣ.

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν είναι οι κάτωθι:

1. Το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη αφενός την αδυναμία να συνεχίσει τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων λόγω των συνθηκών που επικρατούν, σύμφωνα με τους υγειονομικούς όρους που έχουν τεθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία και αφετέρου κυρίως την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ στις 29/04/2020 για τη διεξαγωγή όλων των πρωταθλημάτων και κυπέλλων ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε η οριστική αναστολή των παραπάνω διοργανώσεων, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του Covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασής του, αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στην οριστική διακοπή όλων των διοργανώσεων ευθύνης ΠΕΠΣΣ. Στη συνέχεια και σε εκτέλεση της ιδίας απόφασης της ΕΠΟ, το Δ.Σ. της ΠΕΠΣΣ, επικύρωσε τις βαθμολογίες όλων των πρωταθλημάτων, ως είχαν κατά την ημερομηνία της διακοπής τους.

2. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε ομόφωνα και ανακηρύσσει πρωταθλητές όλων των κατηγοριών τους πρωτοπόρους των κατατάξεων ανά πρωτάθλημα.

3. Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από την Α’ Εθνική στη Β’, δεδομένου ότι εκκρεμούσε ο αγώνας του 2ου γύρου της κανονικής περιόδου μεταξύ των δύο ομάδων που ισοβαθμούσαν και που μάχονταν για την αποφυγή του απ’ ευθείας υποβιβασμού.

4. Το Δ.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προβιβαστούν στην Α’ Εθνική οι ομάδες που βρίσκονταν στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος και είχαν το δικαίωμα ανόδου.

5. Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα ότι μετά τη λήψη των παραπάνω αποφάσεων και τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής περιόδου 2020-21 με συμμετοχή 14 ομάδων, να διεξάγει το προαναφερόμενο πρωτάθλημα σε δύο (2) ομίλους, των επτά (7) ομάδων ο καθένας. Στον κάθε όμιλο θα τεθούν επικεφαλής οι δύο πρώτοι της Α’ Εθνικής. Η συμπλήρωση του κάθε ομίλου εν συνεχεία, θα γίνει κατόπιν κλήρωσης που θα διενεργηθεί κάθε φορά μεταξύ του ζευγαριού των ομάδων που έπεται (π.χ. κλήρωση μεταξύ 3ου και 4ου, μεταξύ 5ου και 6ου κ.ο.κ).

6. Οι παραπάνω αποφάσεις θα συμπεριληφθούν στις τροποποιήσεις των Προκηρύξεων 2019-20 και θα έχουν άμεση ισχύ, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-21, κάνοντας χρήση και εναρμονιζόμενοι με τη σχετική Π.Ν.Π. που κατέθεσε στη Βουλή ο Υφυπουργός Αθλητισμού”.