Skip to main content

Ποδόσφαιρο Σάλας Ανδρών: Την Τετάρτη 29 Αυγούστου αναχωρούν οι “μπλε” για την Γερμανία…

Η ανδρική ομάδα Futsal του Συλλόγου μας ολοκληρώνει σιγά σιγά την προετοιμασία της ενόψει των Ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων στα προκριματικά του Uefa Futsal Champions League.

Θυμίζουμε ότι ο ΑΣΕΔ έχει κληρωθεί να αγωνιστεί στον 4ο (“D”) προκριματικό όμιλο που διοργανώνεται στην έδρα της Hohenstein-Ernstthal στην Γερμανία με την συμμετοχή των Hohenstein-Ernstthal (Γερμανία), KF Tirana (Αλβανία) και Belfast United (Β. Ιρλανδία) το διάστημα 30/08 – 02/09.

UEFA Futsal Champions League 2018/19 Preliminary and Main Round Draws

Η ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση του προκριματικού θα προκριθεί στους ομίλους (main round) της διοργάνωσης με τον πρωταθλητή Ελλάδος να θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν για μια πρόκριση – σταθμό στην ιστορία του τμήματος…

1033

Το Πρόγραμμα αγώνων του ΑΣΕΔ

Πέμπτη 30/08, ΑΣΕΔ – Belfast United (Β. Ιρλανδία) στις 17:15

Παρασκευή 31/08, KF Tirana (Αλβανία) – ΑΣΕΔ στις 17:15

Κυριακή 02/09, ΑΣΕΔ – Hohenstein-Ernstthal (Γερμανία) στις 15:15

Η αποστολή για την Γερμανία

Οι “μπλε” θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για την Γερμανία νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 29/08 με τους Γιάννη Μοστριό και Βασίλη Κουτσιλά να έχουν στην διάθεση τους τους Αγγελίνα, Καραβίδα, Αλιφέρη, Κονδυλάτο, Κωνσταντίνου, Σταυρακόπουλο, Μάλοβιτς, Ζέρβαα, Μάντη, Πολύδωρο, Κάρμη, Μάντη και Τσιακαλάκη ενώ αρχηγός αποστολής θα είναι ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος.

0032

Δηλώσεις Γιάννη Μοστριού

Πριν λίγες ημέρες, ο προπονητής της ομάδας μας Γιάννης Μοστριός παραχώρησε την συνέντευξη που ακολουθεί στο έγκυρο futsalhellas.com δίνοντας το στίγμα του για την Ευρωπαϊκή περιπέτεια της ομάδας.

Γιάννη, ξέρετε εδώ και καιρό τους αντιπάλους σας στα προκριματικά, όπως και τους πιθανούς αντιπάλους σας αν περάσετε. Ρεαλιστικά, ποιος είναι ο στόχος του Δούκα για την φετινή ευρωπαϊκή του πορεία;

«H ομάδα προετοιμάζεται εδώ και 5 εβδομάδες για αυτούς τους αγώνες και σίγουρα δεν θα πάμε για τουρισμό! Η κλήρωση είναι βατή, και αν εμφανιστούμε σοβαροί και πειθαρχημένοι, θα διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις την πρόκριση. Υπάρχει μεγάλη θέληση από την ομάδα και προσήλωση».

Υπάρχει δυνατότητα για αξιόπιστο και ενδελεχές scouting report στη σάλα; Εννοώ να πάτε καλά «διαβασμένοι» για τις ομάδες που θα βρείτε μπροστά σας.

«Είναι πάντα μυστήριο πώς θα εμφανιστούν οι αντίπαλοι, το υλικό που έχει κάνεις στα χέρια του για να κάνει καλό scouting είναι πάντα περιορισμένο. Το σίγουρο είναι ότι αν έχεις προετοιμάσει την δική σου τακτική και το πλάνο της ομάδας και είσαι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση, πας πολύ έτοιμος για ό,τι κι αν αντιμετωπίσεις».

Είσαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχετε κάνει το διάστημα που προπονείστε;

«Είμαι πολύ! Τα παιδιά δουλεύουν πολύ εντατικά, έχουν πολύ επαγγελματισμό, και όρεξη. Οι θυσία του καλοκαιριού για έναν Έλληνα είναι τεράστια, και εκτιμώ πολύ τον αγώνα που κάνουν κάθε χρόνο αυτά τα παιδιά να είναι παρόντες και να υπομένουν τα γυμνάσια του Βασίλη κάθε πρωί και να διατηρούν την συγκέντρωση τους στην τακτική και την τεχνική το απόγευμα!».

0462

Σε σχέση με πέρυσι, ποιοτικά η ομάδα που βρίσκεται;

«Είμαστε ενισχυμένοι με νέα παιδιά που θα δώσουν περισσότερες λύσεις και διάρκεια στο παιχνίδι μας αν και τους λείπει αγωνιστικός χρόνος και ρυθμός. Ποιοτικά μένει να δούμε μέσα στην χρονιά αν θα παρουσιαστούμε καλύτεροι».

Τι είναι αυτό που περιμένουμε να δούμε στον φετινό Δούκα και το οποίο έλειπε πέρυσι;

«Πιο πολλά τρεξίματα, εμπειρία, και περισσότερο futsal».

Γιάννη, η «ψαλίδα» ανοίγει ή κλείνει με τις λεγόμενες ομάδες από το πάνω ράφι;

«Νομίζω ότι η ψαλίδα δεν έχει να κάνει με την δυναμικότητα των ομάδων, αλλά με την γνώση μας για το άθλημα. Θεωρώ αυτό θα κλείσει τις διαφορές μεταξύ των ομάδων και ήδη πολλοί προπονητές το ψάχνουν να παίξουν πιο τακτικά και πιο φουτσαλικά. Σημαντική ήταν και η σχολή τώρα της ΕΠΟ για το UEFA B Futsal, όπου υπήρχε πολύ ενδιαφέρον και μάθαμε πολλά που θα μας βοηθήσουν να παίξουμε καλύτερα και πιο ανταγωνιστικά. Άλλωστε αν δεν βελτιωθούμε όλοι εμείς οι προπονητές, δεν θα ανέβει ποτέ το επίπεδο της σάλας».

Τέλος, ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Δούκα αλλά και στους ανθρώπους της ελληνικής σάλας ενόψει των ευρωπαϊκών αγώνων που θα δώσετε…

«Την θετική τους σκέψη και την συμπαράσταση θέλουμε για το καλό του futsal στην Ελλάδα».