Skip to main content

Ποδόσφαιρο Σάλας Ανδρών: Η “σημαία στον ιστό της”, ανανέωσε ο Σπύρος Κονδυλάτος για ακόμη ένα χρόνο!

Σπύρος Κονδυλάτος… Ο μεγάλος άτυχος της σειράς των φετινών τελικών futsal μεταξύ ΑΣΕΔ και ΑΕΚ, η “σημαία” του ποδοσφαιρικού ΑΣΕΔ, το “κομπιουτεράκι” των πρωταθλητών, ο αρχηγός κι ένας από τους παλαιότερους και πιο επιδραστικούς παίκτες της ομάδας, ανανεώνει τη συνεργασία του με τον ΑΣΕΔ για ακόμη ένα χρόνο!!!

Πρόκειται για μια ουσιαστική αλλά και συμβολική κίνηση της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος με την οποία εκφράζει την αγάπη, εκτίμηση και αναγνώριση της σε όσα έχει προσφέρει ο Σπύρος στην ομάδα από τα τμήματα υποδομής του Συλλόγου μέχρι σήμερα, γνωρίζοντας παράλληλα ότι έχει ακόμη να προσφέρει πολλά…

Πράγματι, η ρήξη χιαστών που υπέστη στον δεύτερο τελικό του Καματερού δεν μπορεί να διακόψει την πορεία του και την προσφορά του στην ομάδα, απλά λειτουργεί ως μια μικρή χρονική παρένθεση μέχρι να αποκατασταθεί ο τραυματισμός του και να επιστρέψει υγιής στα γήπεδα…

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΝΔΥΛΑΤΟΣ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς νιώθει ο ίδιος για αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία που του επεφύλασσε ο τραυματισμός του: “Τα συναισθήματα που νιώθω είναι πρωτόγνωρα καθώς δεν έχω ξανά πάθει έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό. Κάθε μέρα είναι διαφορετική, με συναισθηματικές μεταπτώσεις και είναι κάτι που μαθαίνω ακόμα να διαχειρίζομαι. Η πιο δύσκολη ημέρα συναισθηματικά ήταν η ημέρα του τραυματισμού, καθώς δεν είχε επιβεβαιωθεί ακόμα αν ήταν ρήξη χιαστού ή όχι και υπήρχε μέσα μου μια μικρή ελπίδα ότι μπορεί και να τη γλίτωσα… Από τη στιγμή που έγινε από το γιατρό η διάγνωση, ένιωσα πιο ήρεμος και αποφασισμένος και πρακτικά από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησα την αποκατάστασή μου, κυρίως σε πνευματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Όσο και αν με στενοχωρεί το γεγονός ότι θα μείνω για αρκετούς μήνες μακριά από το αγαπημένο μου άθλημα, η διαδικασία της αποκατάστασης θα είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία από την οποία έχω να μάθω πολλά. Κάθε εμπόδιο για καλό που λένε και έχω αποφασίσει να επιστρέψω πιο δυνατός. Απαιτείται σίγουρα προσήλωση και πολλή δουλειά, αλλά πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά…”

Σχετικά με την παραμονή του στον ΑΣΕΔ για τουλάχιστον ακόμη ένα χρόνο, σχολιάζει: “Από τη διοίκηση, έχουν σταθεί πολύ κοντά μου σε ό,τι αφορά τον τραυματισμό μου. Έδειξαν τη στήριξη τους έμπρακτα, αφού μου πρότειναν να ανανεώσω, ενώ γνωρίζουν ότι θα χάσω ένα σημαντικό μέρος της επόμενης χρονιάς. Αυτό είναι κάτι που το εκτιμώ πολύ, καθώς δεν είναι αυτονόητο για μια ομάδα και τους ευχαριστώ όλους. Κατά τα άλλα, φέτος ήταν μια χρονιά, όπως σχεδόν και όλες οι υπόλοιπες που, από τη στιγμή που μου έγινε η πρόταση, η απόφαση για την παραμονή μου ήταν μια διαδικασία 10 λεπτών. Αυτή τη στιγμή ο ΑΣΕΔ είναι ο πιο επιτυχημένος σύλλογος στην Ελλάδα στο futsal. Έχουμε κερδίσει 5 πρωταθλήματα τα τελευταία 7 χρόνια και του χρόνου θα παίζουμε επιτέλους ξανά στο γήπεδό μας. Δεν υπάρχει κάποιο περιβάλλον καλύτερο για έναν αθλητή. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συμφωνία μας και ανυπομονώ να επιστρέψω την επόμενη χρονιά.”

Αναφορικά με τις προσδοκίες των φίλων του ΑΣΕΔ σχετικά με τη νέα χρονιά, αναφέρει: “Η ομάδα σίγουρα έχει βάλει τον πήχη ψηλά. Οι αυτονόητοι στόχοι μας θα πρέπει να είναι το εγχώριο πρωτάθλημα και το κύπελλο. Από εκεί και πέρα, αυτό που νομίζω ότι μας λείπει περισσότερο στο σύλλογο και το θέλουμε όλοι-ειδικά οι πιο παλιοί, είναι μία πρόκριση στο Champions League. Κατά τα άλλα, όπως κάθε χρόνο, οι φίλοι του ΑΣΕΔ μπορούν να περιμένουν να δουν μια ομάδα που δουλεύει σκληρά και αγωνίζεται με πάθος…”

Όσο αφορά στην επιστροφή του ΑΣΕΔ στη φυσική του έδρα, το Δαΐς, μετά από 18 μήνες, ο Σπύρος σχολιάζει: “Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η απουσία γηπέδου μας έχει ταλαιπωρήσει όλους στην ομάδα πάρα πολύ. Τόσο τη διοίκηση με την προσπάθεια εύρεσης γηπέδων για προπονήσεις και αγώνες όσο και τους παίκτες – προπονητές με προπονήσεις σε απομακρυσμένα γήπεδα και δύσκολες ώρες. Ωστόσο, όλα αυτά είναι παρελθόν, καθώς από το καλοκαίρι θα προπονούμαστε και θα αγωνιζόμαστε στο σπίτι μας. Το γήπεδο μας, μας προσφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας. Είναι πολύ σημαντικό το να έχουμε το χώρο μας και να μπορούμε να δουλεύουμε στο γήπεδο μας, στο γυμναστήριο μας, σε φυσιολογικές ώρες. Όλοι ανυπομονούμε για αυτό και είναι κάτι που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα.”

Τέλος, στην ερώτηση για το πώς ένιωσε όταν ο πρόεδρος, οι συμπαίκτες του και το προπονητικό team αφιέρωσαν στον ίδιο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δηλώνει χαρακτηριστικά: “Το τελευταίο παιχνίδι έγινε λίγες μέρες μετά το χειρουργείο και το έβλεπα από τον καναπέ του σπιτιού μου, καθώς δεν μπορούσα να είμαι στο γήπεδο. Ήταν μια δύσκολη εμπειρία, καθώς σε αυτά τα ματς έχω συνηθίσει να στηρίζω την ομάδα μου στην προσπάθειά της, συμμετέχοντας με την παρουσία μου, αλλά τώρα δυστυχώς δεν μπορούσα. Ήταν μια δύσκολη συναισθηματικά συνθήκη για μένα. Όταν τελείωσε το παιχνίδι, που επισφράγισε και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, άκουσα με συγκίνηση τους προπονητές να μου αφιερώνουν τον τίτλο, πολλούς συμπαίκτες μου να κάνουν το ίδιο με διάφορες χειρονομίες και τον πρόεδρο να αφιερώνει και αυτός με τη σειρά του το πρωτάθλημα σε μένα. Ήταν στιγμές συναισθηματικά φορτισμένες και συγκινητικές. Τους ευχαριστώ όλους γι’ αυτό και νιώθω ευγνώμων. Ήταν πολύ όμορφο συναίσθημα και με έκανε να εκτιμήσω πράγματα που μπορεί να ξεχνιούνται μέσα στην καθημερινότητα.”

Σπύρο, καλή αποκατάσταση, σε περιμένουμε γρήγορα στα γήπεδα, υγιή… Το όμορφο ταξίδι συνεχίζεται και η ομάδα χρειάζεται το “κομπιουτεράκι” της!