Skip to main content

Απόστολος Κατσαρός: «Ο ΑΣΕΔ συνεπής στο ραντεβού με τις επιτυχίες…»

Ένα από τα ομορφότερα ταξίδια του έκανε την περασμένη Κυριακή στο Λουτράκι, ο Γενικός Αρχηγός Futsal του ΑΣΕΔ, Απόστολος Κατσαρός. Η αναχώρηση μπορεί να ήταν γεμάτη άγχος και πίεση για την εξέλιξη του τελικού κόντρα στην ΑΕΚ όμως η επιστροφή γεμάτη χαρά, πανηγυρισμούς και φυσικά Δικαίωση.

Η καρδιά του πρωταθλητή Δούκα χτύπησε πιο δυνατά στο κλειστό του Λουτρακίου και ο ΑΣΕΔ πρόσθεσε μια ακόμα κούπα στην τροπαιοθήκη του. Πάντα δίπλα στην ομάδα, ο Γενικός Αρχηγός του τμήματος Απόστολος Κατσαρός, που μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Κωστή Δούκα και τους στενούς του συνεργάτες, Θοδωρή Γιατρά και Νίκο Τασσόπουλο πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά τη νέα μεγάλη επιτυχία του ποδοσφαιρικού ΑΣΕΔ.

Η κατάκτηση του φετινού Πρωταθλήματος από τους «μπλε» παίρνει μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊου, βρέθηκε σε αγωνιστική αδράνεια για τουλάχιστον 5 μήνες. Παρόλα αυτά η δουλειά που έγινε μέσα στο γήπεδο αλλά και στην ψυχολογία των παικτών έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και πλέον όλοι στο «μπλε» στρατόπεδο μπορούν να νιώθουν ανακούφιση και μεγάλη ικανοποίηση για το 4ο πρωτάθλημα που ήρθε στο Μαρούσι!

“ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ…”

“Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές μας, το προπονητικό team και τη διοίκηση που για ακόμη μια φορά μας έκαναν υπερήφανους”, δήλωσε λίγες ώρες μετά τη σπουδαία επιτυχία της ομάδας του ο Απόστολος Κατσαρός και συνέχισε: Το θέλαμε πολύ, το προσπαθήσαμε ακόμη περισσότερο, κρατήσαμε χαμηλούς τόνους, το πιστέψαμε και τελικά καταφέραμε το στόχο μας. Η χαρά μας είναι μεγάλη γιατί ήταν ένας δύσκολος τίτλος με αντίπαλο μια πολύ μεγάλη ομάδα, δουλεμένη, με πολύ ταλέντο και καλή οργάνωση που ήταν πρώτη στο πρωτάθλημα και προερχόταν από μια εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη. Ο ΑΣΕΔ, όμως, είναι συνεπής με την ιστορία…πάντα κοιτάζει ψηλά και για αυτό δουλεύει ακατάπαυστα. Χωρίς οι τίτλοι να είναι αυτοσκοπός με πρόγραμμα, ομαδική δουλειά, τεχνογνωσία και διοικητική εμπειρία καταφέρνει να δημιουργεί συνθήκες για να πρωταγωνιστεί, να διεκδικεί και να επιτυγχάνει πρωτιές. Μην ξεχνάμε άλλωστε και τις μεγάλες επιτυχίες του Συλλόγου μας στα τμήματα υποδομής”.

Η αρχή έγινε λοιπόν, ο Δούκας στέφθηκε πρωταθλήτής Ελλάδος και πλέον θέτει νέους στόχους έχοντας ισχυρο κίνητρο: “Ως αθλητής, αν κάτι έμαθα, είναι το γεγονός ότι στον αθλητισμό είτε κερδίζεις είτε χάνεις είσαι υποχρεωμένος την επόμενη στιγμή να συνεχίσεις να προσπαθείς και να θέτεις νέους στόχους. Εμείς αυτή τη φορά ήμαστε στην πλευρά των Νικητών…βάλαμε λοιπόν «καύσιμο» στο ρεζερβουάρ για να συνεχίσουμε την προσπάθεια και δώσαμε στους εαυτούς μας το κίνητρο για να κατακτήσουμε νέους στόχους. Μπράβο λοιπόν σε όλους που υπερέβαλαν εαυτό, μπράβο γιατί η ομαδική δουλειά απέδωσε, μπράβο που με την παρουσία μας βάλαμε ένα ακόμη λιθαράκι στο οικοδόμημα του futsal ώστε να παρουσιάσει μια καλύτερη εικόνα και να προσελκύσει περισσότερο κόσμο”, τονίζει ο Γενικός Αρχηγός του τμήματος.

Η ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΟΥΚΑ

Ο Απόστολος Κατσαρός υπηρετεί τον ΑΣΕΔ εδώ και 20 χρόνια. Χρόνια γεμάτα όμορφες στιγμές, χαρές, λύπες, δυσκολίες αλλά κυρίως γεμάτα δημιουργία και όραμα.

“Όπως πολλές φορές έχω αναφέρει, η ίδρυση ενός Συλλόγου είναι ένα εγχείρημα δύσκολο και προκλητικό. Περισσότερο δύσκολο και συναρπαστικό είναι να είσαι συνεπής με τους σκοπούς και το όραμά σου όπως είναι ο ΑΣΕΔ από το 1979. Για αυτό, λοιπόν, την μεγάλη αυτή νίκη και το πρωτάθλημα θα τα αφιερώσω στους ιδρυτές του ΑΣΕΔ και ειδικά στον αείμνηστο Πρόεδρό μας Ιωάννη Δούκα που είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ υπερήφανος για όσα έχουμε καταφέρει όσα χρόνια λείπει από κοντά μας και εγώ ικανοποιημένος γιατί τηρώ την υπόσχεση που του είχα δώσει…”, δηλώνει με νόημα ο ηγέτης του τμήματος.

«ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΜΑΣ»

Ιδιαίτερη μνεία όμως έκανε και στους χορηγούς της ομάδας που στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια που γίνεται στον Σύλλογο κάθε χρόνο:

“Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους χορηγούς μας που στηρίζουν όλη αυτή την προσπάθεια ακόμη και εν μέσω πανδημίας. Άλλωστε στον ΑΣΕΔ δεν λειτουργούμε μόνο με τεχνοκρατικά κριτήρια αλλά δίνουμε μεγάλη σημασία στις ανθρώπινες σχέσεις και αυτές φροντίζουμε να καλλιεργούμε και να καλυτερεύουμε συνεχώς. Για αυτό λοιπόν μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας αυτής ανήκει στους ανθρώπους του ΜΕΓΑΛΟΥ μας χορηγού της WURTH αλλά και των εταιρειών Orizon και Vailant – Thermogaz. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι πανηγυρίζουν μαζί μας και νιώθουν δικαιωμένοι γιατί έχουν επιλέξει να συμπορεύονται”.

“ΑΨΟΓΗ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ”

Ο Απόστολος Κατσαρός τα τελευταία χρόνια έχει εμπλακεί και με τα διοικητικά της ΠΕΠΣΣ αναλαμβάνοντας τη θέση του Αντιπροεδρου. Η άψογη διοργάνωση του φετινού πρωταθλήματος λοιπόν ήταν μια ακόμα δυσκολη αποστολή στην οποία συνεργάστηκαν άψογα όλα τα σωματεία που έλαβαν μέρος: “Θα ήθελα τέλος να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες της Σάλας και τις διοικήσεις αυτών τόσο για την υπομονή όσο και την υπευθυνότητα που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα της αποχής από τα γήπεδα. Για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής ολοκληρώνεται σε μη κανονικές συνθήκες, και πώς θα μπορούσε άλλωστε, όταν όλη η χώρα μαστίζεται από την πανδημία. Σε δύσκολες συνθήκες και ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας η ΠΕΠΣΣ προσπάθησε με τις αποφάσεις της να κάνει το καλύτερο δυνατό για τις ομάδες και το άθλημα. Κατά την περσινή περίοδο ο πρωταθλητής ορίστηκε με βάση τη βαθμολογική κατάσταση και φέτος αναδείχθηκε μέσα από μια γρήγορη διαδικασία αλλά απόλυτα ασφαλή για τις αποστολές των finalist ομάδων, των παραγόντων, των διαιτητών και των εργαζομένων της εγκατάστασης. Φιλοξενήθηκε η τελική φάση στην πόλη του Λουτρακίου στο κλειστό γήπεδο «Γ. Γαλανόπουλος» σε εξαιρετικές συνθήκες ακολουθώντας τους κανονισμούς. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή εντός και εκτός γηπέδου και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Στο αγωνιστικό μέρος οι ομάδες που έφτασαν στην τελική φάση αξίζουν συγχαρητήρια καθώς προετοιμάστηκαν σε δύσκολες συνθήκες, ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις και απέδωσαν -τηρουμένων των αναλογιών- εξαιρετικά. Σημαντικός παράγοντας στην πολύ διοργάνωση ήταν και απόδοση της διαιτησίας που κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Εύχομαι το 20221-2022 το πρωτάθλημα να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί σωστά και με κανονικούς όρους και κυρίως με τους φιλάθλους στα γήπεδα. Εύχομαι σύντομα η πολιτεία να επιτρέψει το άνοιγμα των «ακαδημιών» καθώς είναι αδήριτη ανάγκη τόσο για την φυσική όσο και την ψυχική υγεία των παιδιών”.