Skip to main content

Μπάσκετ Παίδων: Ματσάρα χθες βράδυ (16/11) στο Δαΐς με τον ΑΣΕΔ να πανηγυρίζει σπουδαία νίκη επί του Παγκρατίου με σκορ 89-86 σε μια βραδιά…ρεκόρ!!!

Τρομερά πράγματα έγιναν χθες βράδυ (16/11) στο Δαΐς και σίγουρα μπορούν να νιώθουν τυχεροί όσοι τα παρακολούθησαν!!!

ΑΣΕΔ και Παγκράτι συγκρούστηκαν για την όγδοη αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας Παίδων της ΕΣΚΑ με τους “μπλε” να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση και να κερδίζουν το ματς με σκορ 89-86 κόντρα σε μια αξιόμαχη ομάδα που πάλεψε μέχρι τέλους για ένα μεγάλο διπλό…

Ωστόσο, η βραδιά έκρυβε και ένα σπουδαία ρεκόρ… Το επίσημο site του ΑΣΕΔ έχει ως αρχή να μην αναφέρεται σε ατομικές επιδόσεις αθλητών που συμμετέχουν στους αγώνες των ηλικιακών πρωταθλημάτων, αλλά σήμερα θα γίνει μια εξαίρεση καθώς ο αθλητής της ομάδας μας, Γράψας Βασίλης, σημείωσε 54 πόντους (!!!) σε 36 λεπτά συμμετοχής, επίδοση που κατά πάσα πιθανότητα αποτελεί ρεκόρ ΕΣΚΑ – τουλάχιστον σε επίπεδο παιδικού πρωταθλήματος!!!

Κοντά σε αυτό, τα 23 ριμπάουντ (!!!) που κατέβασε ο Βασιλαντωνάκης Λυκούργος ίσως δεν αποτελούν ρεκόρ, αλλά σίγουρα αποτελούν μια σπουδαία επίδοση ενός αθλητή που δεσπόζει στις εναέριες μονομαχίες έχοντας ήδη συμμετοχές και με την ανδρική ομάδα του Συλλόγου μας!!!

Άρα, οι λόγοι που το προπονητικό δίδυμο των “μπλε” Δημητρίου – Καπερώνη μπορεί να νιώθει ευτυχισμένο, είναι σίγουρα πολλοί!!!

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΣΕΔ και Παγκράτι χάρισαν έντονες συγκινήσεις και όμορφο θέαμα στον κόσμο που επέλεξα να περάσει το βράδυ της Τρίτης στο Δαΐς.

Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησε να επιβάλλει από την αρχή τον ρυθμό της και μαζί το προβάδισμά της στο σκορ… Ωστόσο, το Παγκράτι είχε τις λύσεις στην επίθεση και παρότι βρέθηκε να χάνει με 12-8 στο 5′ έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενο στο σκορ με 16-18. Στο διάστημα αυτό, ο ΑΣΕΔ πρόλαβε να μαζέψει 15 ριμπάουντ αλλά τα 7 λάθη που έκανε μαζί με την αστοχία του στα δίποντα (6/14) τον κράτησαν πίσω…

Ωστόσο, στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βελτιώσουν αισθητά την εικόνα τους, να βρουν καλές επιλογές στην επίθεση και να προηγηθούν στο ημίχρονο με 43-36 τρέχοντας ένα επί μέρους σκορ δεκαλέπτου 27-18!

Το Παγκράτι αντέδρασε στην τρίτη περίοδο και κατάφερε όχι μόνο να μειώσει την διαφορά αλλά και να προηγηθεί με σκορ 63-64 στη λήξη του δεκαλέπτου σε ένα πραγματικό ντέρμπυ που ουσιαστικά άρχιζε εκ νέου από την…αρχή!

Στο τελευταίο κομμάτι του ματς, οι “μπλε” φάνηκαν συγκεντρωμένοι και με καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία του. Με 4/5 βολές, 5/8 δίποντα και 4/6 τρίποντα δε γινόταν να χάσουν… Ανέκτησαν το προβάδισμα τους, μετέφεραν την πίεση προς την πλευρά των αντιπάλων τους και διατήρησαν μια διαφορά των 6-8 πόντων μέχρι το τέλος. Όμως, ένα – δύο λάθη και κάποια αχρειάστα φάουλ στο τέλος επέτρεψαν στο Παγκράτι να μειώσει στους τρεις πόντους με 2/2 βολές λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης διαμορφώνοντας το τελικό σκορ σε 89-86.

ΓΡΑΨΑΣ…ON LINE!

Με 54 πόντους σε 36 λεπτά, ο Βασίλης Γράψας θα θυμάται για καιρό αυτό το ματς!

Με 11/12 βολές, 11/16 δίποντα και 7/10 τρίποντα είχε…on line σύνδεση με το αντίπαλο καλάθι υποχρεώνοντας τους λάτρεις των στατιστικών να ψάξουν αν, πότε και σε ποιο ηλικιακό πρωτάθλημα μπάσκετ υπήρξε καλύτερη επίδοση…

Όπως και να έχει, πρόκειται για μια επίδοση που αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς, όπως άλλωστε και τα 23 ριμπάουντ που κατέβασε ο συμπαίκτης του, Λυκούργος Βασιλαντωνάκης, με 15 επιθετικά και 8 αμυντικά μοιράζοντας παράλληλα και 6 κοψίματα!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ακολουθούν τα αποτελέσματα της χθεσινής, όγδοης αγωνιστικής, το πρόγραμμα της ένατης και η βαθμολογία στην οποία η ομάδα μας βρίσκεται στην δεύτερη θέση με ρεκόρ 6-1 και 13 βαθμούς (πίσω από τον αήττητο Παναθηναϊκό (6/6 σε 12 ματς)…