Skip to main content

Μπάσκετ Ανδρών: “Περπατούν μαζί” και τη νέα σεζόν ΑΣΕΔ και Σακελλαρίου…

Πιστοί στο πλάνο που έχουν σχεδιάσει για τη νέα αγωνιστική περίοδο «βαδίζουν» οι ιθύνοντες του τμήματος μπάσκετ του ΑΣΕ Δούκα. Ο Σύλλογος των Εκπαιδευτηρίων, την προσεχή σεζόν, θέλει να στηριχθεί στα πόδια του βασιζόμενος στα δικά του παιδιά ενώ θα προχωρήσει και σε κάποιες ουσιαστικές προσθήκες οι οποίες θα βοηθήσουν προκειμένου η ομάδα να μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία.

Η αρχή των ανανεώσεων έχει με τον Γιάννη Γκίνη και συνεχίζεται με τον Αλέξανδρο Σακελλαρίου. Ο γενικός αρχηγός του τμήματος, Λευτέρης Ζησιμάτος και ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Αγγέλου συναντήθηκαν με το νεαρό αθλητή τις προηγούμενες ημέρες και αποφάσισαν να έχουν κοινή πορεία και τη σεζόν 2019-2020.

2.jpg

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ: «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΑΘΟΣ, ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΨΑ»

«Αποφάσισα να παραμείνω στον ΑΣΕΔ όχι μόνο γιατί ο coach Αγγέλου, μου μίλησε με ειλικρινή και ξεκάθαρο τρόπο, αλλά και γιατί θέλω να παίξω σε αυτή την ομάδα βλέποντας ότι είναι από τις λίγες της κατηγορίας που προσπαθεί φέτος για πρώτη φορά να κάνει το αυτονόητο, αυτό δηλαδή που πολλές ομάδες εθελοτυφλούν είτε γιατί έχουν φιλοδοξίες να πάνε ψηλά είτε γιατί φοβούνται να μην πάνε χαμηλότερα. Να επενδύσει σε παίκτες που προέρχονται από τις Ακαδημίες και τα παιδικο-εφηβικά τμήματα. Να δώσει χρόνο σε νέα παιδιά που διαφορετικά είναι δύσκολο να βρουν χρόνο συμμετοχής γιατί η ανασφάλεια πολλών προπονητών τους οδηγεί στη σίγουρη συνταγή των έμπειρων παικτών ας είναι και κάποιας ηλικίας», τόνισε στη δήλωση του αρχικά ο Αλέξανδρος Σακελλαρίου και συμπλήρωσε: «Το ελληνικό μπάσκετ όμως έχει ανάγκη ανανέωσης και όχι ανακύκλωσης του παλιού. Πολλά παιδιά χάνονται στην πορεία γιατί απογοητεύονται, γιατί ο προπονητής τους δεν τους πιστεύει, γιατί τους ξεχνάει στον πάγκο, γιατί δεν ξέρει ότι η ψυχολογία στο μπάσκετ είναι βασική παράμετρος επιτυχίας και όταν δεν έχεις επαφή με τους παίκτες σου, αλλά μόνο με τους εκλεκτούς της καρδιάς σου έχεις ήδη χάσει το παιχνίδι, δεν έχεις πια «ομάδα», αλλά μονάδες και οι μονάδες στο μπάσκετ δεν ταιριάζουν και το κυριότερο, δεν κερδίζουν ποτέ. Ο ΑΣΕΔ φέτος διάλεξε ένα δύσκολο δρόμο, αλλά με τη σκληρή δουλειά μέσα στο γήπεδο πιστεύω πως θα τα καταφέρει, αρκεί τα παιδιά να έχουν ενθουσιασμό και να αφιερωθούν σε αυτό που κάνουν. Το πλάνο της ομάδας, για να πετύχει, πρέπει να παραμείνει σταθερό τα επόμενα χρόνια».

sakellariou 2

Ο 19χρονος αθλητής έχει ζήσει όμορφες στιγμές μέσα στο Δαΐς και γνωρίζει πολύ καλά ότι ο κόσμος που αγαπάει τον Σύλλογο θα συσπειρωθεί και θα στηρίξει τη δύσκολη προσπάθεια που ξεκινά. «Πιστεύω ότι κόσμος που αγαπάει τον ΑΣΕΔ θα συσπειρωθεί και θα παρακολουθεί την ομάδα με περισσότερη αγάπη γιατί θα βλέπει πρωταγωνιστές νέα παιδιά με πάθος, καρδιά και δίψα για δουλειά και νέες εμπειρίες. Η κατηγορία είναι δύσκολη και φοβερά ανταγωνιστική, με πολύ αξιόλογες ομάδες, με παίκτες οι οποίοι θα μπορούσαν να σταθούν και στις μεγαλύτερες κατηγορίες, αλλά επιλέγουν αυτή την κατηγορία γιατί αγαπούν το μπάσκετ, τον υγιή ανταγωνισμό, την ομάδα τους και πολλές φορές γιατί δένονται με τον προπονητή τους. Τα όνειρα όλων όσων παίζουν μπάσκετ δεν σταματούν ποτέ και δεν τα κάνεις από ανάγκη τα όνειρα αλλά γιατί είναι κάτι που αγαπάς. Εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα προσπάθεια της ομάδας μας!».

sakellariou1

Ο 19χρονος παίκτης έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον Γ. Σ. Αμαρουσίου όμως σε πολύ μικρή ηλίκία μετακόμισε στη Μεσογείων και τον Δούκα. Τη σεζόν 2016-2017 στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος με τους Εφήβους των “μπλε” ενώ αποτέλεσε μέλος των Εθνικών ομάδων μικρών ηλικιών.

17

Το Σεπτέμβριο του 2017 το τεχνικό επιτελείο του Δούκα αναγνωρίζοντας το ταλέντο του τον προώθησε στην ανδρική ομάδα. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει πάρει χρόνο συμμετοχής τόσο στην Α2 όσο και στην Β’ Εθνική ενώ την επόμενη σεζόν η παρουσία του στην ομάδα αναμένεται να είναι καθοριστική από τη στιγμή που ο Δούκας εμπιστεύεται τα δικά του παιδιά που διψουν για διάκριση και είναι έτοιμα για να παλέψουν μέσα στο παρκέ.