
Μπάσκετ Ανδρών: Ο ΑΣΕ Δούκα αναμετράται το Σάββατο (4/3, 15.00) στη Ρόδο με αντίπαλο τον Διαγόρα…
Έναν ακόμα «τελικό» έχει μπροστά της η ανδρική ομάδα μπάσκετ του ΑΣΕ Δούκα που το προσεχές Σάββατο (4/3) στις 15.00 καλείται να ξεπεράσει νικηφόρα το εμπόδιο του Διαγόρα, στη Ρόδο. Ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι στο οποίο ο Κώστας Σορώτος και οι παίκτες του θα παλέψουν για την επικράτηση.

Ο Δούκας μετρά 7 νίκες – 11 ήττες στο πρωτάθλημα και με 25 βαθμούς (9η θέση) αντιμετωπίζει τους Ροδίτες στην έδρα τους οι οποίοι έχουν μόλις ένα βαθμό λιγότερο (24) και βρίσκονται στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Και οι δύο ομάδες “καίγονται” για το νικηφόρο αποτέλεσμα καθώς μάχονται για την καλύτερη δυνατή θέση στην κανονική διάρκεια ενόψει των αναμετρήσεων των play out της φετινής χρονιάς.

ΚΟΨΙΑΣ: «ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΑΣ»
Ο «εγκέφαλος» των «μπλε», Παντελής Κοψιάς μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση επισημαίνοντας: «Μπαίνουμε στη τελική ευθεία του πρωταθλήματος και μένουν τέσσερις αγώνες για τη λήξη τη κανονικής περιόδου. Το παιχνίδι με το Διαγόρα είναι σημαντικό για εμάς αλλά και για τους αντιπάλους μας και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε για τη νίκη. Πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο την ενέργεια που μας χαρακτηρίζει και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας στο μεγαλύτερο δυνατό μέρος του αγώνα. Όπως μας λέει και ο coach, ένας αγώνας διαρκεί 40 λεπτά και θα υπάρξουν και καλά αλλά και κακά διαστήματα κατά τη διάρκεια του. Εάν καταφέρουμε να τα διαχειριστούμε, παλεύουμε την κάθε φάση και διατηρούμε τη νοητική μας διαύγεια μέχρι το τελευταίο λεπτό, έχουμε πολλές πιθανότητες να βγούμε νικητές».

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΚΑΙ ΠΕΝΘΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε όλους τους αγώνες του Ελληνικού μπάσκετ, το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και οι αθλητές και οι αθλήτριες θα φέρουν πένθη στην εμφάνιση τους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το τζάμπολ στη Ρόδο θα γίνει στις 15.00 με διαιτητές τους κ.κ. Κονταράτο, Αντωνιάδη και Κιουλάφα. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής στον 2ο Όμιλο της Β΄ Εθνικής έχει ως εξής:
Σάββατο 4/3
2ος Όμιλος
Β’ Πεύκης 17.00 Πεύκη – Πανελευσινιακός Κούλης Χ.-Παπαδόπουλος Χρ.-Βελέντζας (Ζερβούδης)
Σοφία Μπεφόν 17.00 Π. Φάληρο – Αιγάλεω Καραβίτης-Σπυρόπουλος-Τεφτίκης (Τηγάνης)
Βενετόκλειο 15.00 Διαγόρας Ρόδου – ΑΣΕ Δούκα Κονταράτος-Αντωνιάδης-Κιουλάφας (Ξάνθος)
Α. Βαρίκας 17.00 Πανιώνιος – ΑΟΚ Χανιά Κουτσοδήμος-Ροδίτης-Τσατταλιού (Δραμεσιώτης)
Κυριακή 5/3
Γ. Γεννηματάς 16.30 Πρωτέας Βούλας – ΑΕ Ν. Κηφισιάς Καλογερόπουλος Φ.-Γαρίνη-Δελαγραμμάτικας (Παπαφωτίου)
Εσπέρου 17.00 Έσπερος – ΟΦΗ Γεράνιος-Λογοθέτης-Μακρόπουλος (Ζαγκλής)