Skip to main content

«Έπεσε» ηρωικά μαχόμενος ο ΑΣΕ Δούκα. Ήττα από τον ΟΦΗ και υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική…

Πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όμως δεν μπόρεσε να σπάσει την έδρα του ΟΦΗ και να κρατηθεί στην κατηγορία. Ο Δούκας ηττήθηκε στην Κρήτη με 88-79 και αποχαιρέτησε τη Β’ Εθνική. Στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι μέσα στην Κρήτη η ομάδα του Κώστα Σορώτου δεν έκανε την υπέρβαση και έτσι οδηγείται στη Γ’ Εθνική.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 7ο λεπτό με 14-7 με τον Δούκα να απαντά επιθετικά και να προηγείται εκείνος στο 10’ με 19-21.

Οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ και στη δεύτερη περίοδο, με τον ΟΦΗ να ξεφεύγει με 5 πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (47-42). Ο Δούκας αναζητούσε λύσεις για να κρατηθεί μέσα στο παιχνίδι όμως τα περιφερειακά σουτ των γηπεδούχων δεν του το επέτρεψαν στο τρίτο δεκάλεπτο. Το 61-58 του 37’ έγινε 71-58 στο τέλος της περιόδου με τους «μπλε» να «μπλοκάρουν» επιθετικά και τους Κρητικούς να αποκτούν ουσιαστικό προβάδισμα.

Ωστόσο, οι παίκτες του Κώστα Σορώτου δεν το έβαλαν κάτω. Πάλεψαν στην τελευταία περίοδο και κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά πλησιάζοντας στο καλάθι (79-77) 1.40 πριν το τέλος. Το τρίποντο του Λιανού όμως φρέναρε τους «μπλε» οι οποίοι δεν αντέδρασαν με τον ΟΦΗ να παίρνει και πάλι διαφορά (88-79) και να σπρώχνει τον Δούκα στη Γ’ Εθνική.

Σε λίγο περισσότερα…