Skip to main content

Καράτε : Δύο μετάλλια για τους διεθνείς αθλητές του ΑΣΕ Δούκα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης…

Σπουδαίες επιτυχίες για τον Ελληνικό αθλητισμό και ιστορικές στιγμές για τον ΑΣΕ Δούκα μας χάρισαν οι διεθνείς Καρατέκα του Συλλόγου μας, Κωνσταντίνος Γαλάνης και Γιώργος Σπαθούλας. Οι δύο ταλαντούχοι αθλητές στην παρθενική τους συμμετοχή στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών και να μας κάνουν υπερήφανους.

Το Σάββατο (1/6), ο Κωνσταντίνος Γαλάνης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -40 (Kumite, 11 ετών). Η διάκριση αυτή ήρθε ανάμεσα σε 36(!) αθλητές που έλαβαν μέρος με τον 11χρονο Έλληνα να κερδίζει συνολικά 6 αγώνες αποκλείοντας αθλητές από Τουρκία (5-0), Μόντε Νέγκρο (2-0), Σερβία (4-0), Κροατία (5-1), Βόρεια Μακεδονία (με Ποινές) και Βουλγαρία (4-1).

Μια ημέρα αργότερα, την Κυριακή (2/6) ήταν η σειρά του Γιώργου Σπαθούλα για να… πάρει θέση στο βάθρο των νικητών κατακτώντας το Χάλκινο μετάλλιο. Ο 10χρονος διεθνής αθλητής του ΑΣΕ Δούκα, στον… δρόμο προς το μετάλλιο νίκησε αθλητές από Μόντε Νέγκρο (7-2) και Βοσνία (3-2), ηττήθηκε όμως από τον Τούρκο αντίπαλο του (1-6) και οδηγήθηκε στα Ρεπασαζ όπου απέκλεισε δύο αντιπάλους. Έναν από την Κροατία (4-2) και έναν Έλληνα (3-0).

Πολύ καλή παρουσία στη διοργάνωση είχε και ο αθλητής του ΑΣΕ Δούκα, Αλέξανδρος Βαμβάκος που πήρε και αυτός το “βάπτισμα του πυρός” σε Βαλκανικό Πρωτάθλημα συμμετέχοντας με τα Ελληνικά χρώματα.

Οι επιτυχίες των αθλητών του ΑΣΕΔ που ήρθαν φορώντας στο στήθος το εθνόσημο, είναι αποτέλεσμα της μεθοδικής δουλειάς που γίνεται στον Σύλλογο και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στον σενσέι Νίκο Δρακόπουλο αλλά και στους γονείς των αθλητών που στηρίζουν την προσπάθεια των παιδιών τους.

Ο ΑΣΕΔ “ζει” λοιπόν ιστορικές στιγμές, καθώς είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος κατακτά μετάλλια σε Βαλκανικο πρωτάθλημα ενώ χρειάστηκε να περάσουν 10 χρόνια για να επιστρέψουν οι «μπλε» στις διεθνείς επιτυχίες με τα ελληνικά χρώματα. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο μετάλλιο που ήρθε στον Δούκα, από διεθνή διοργάνωση, το είχε κατακτήσει ο νυν σενσέι του ΑΣΕΔ, Νίκος Δρακόπουλος που είχε τερματίσει στη 2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κροατίας (2014).