Skip to main content

Χάντμπολ ΑΣΕ Δούκα: Ένας Μουντζουρίδης να μας… εμπνέει!!!

Μια από τις πιο εμβληματικές χαντμπολικές μορφές του ΑΣΕ Δούκα, ο Νίκος Μουντζουρίδης επιστρέφει στον… τόπο του εγκλήματος και είναι πανέτοιμος για να εμπνεύσει και να μυήσει όλους τους νέους αθλητές!
Το αθλητικό mentoring κυριαρχεί σε όλες τις ομάδες – υπερδυνάμεις του χάντμπολ στο εξωτερικό και ο Δούκας θέλοντας να πρωτοπορήσει και να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη σε όλα τα επίπεδα αποφάσισε να… ανοίξει το δρόμο και στην Ελλάδα.

Η επιλογή για το πρόσωπο που θα αναλάβει αυτόν το ρόλο ήταν πολύ εύκολη μιας και ο Νίκος Μουντζουρίδης έχει συνδέσει το όνομα του με την ιστορία του Συλλόγου των Εκπαιδευτηρίων και τις επιτυχίες του.
Δύο Κύπελλα Ελλάδος και ένα πρωτάθλημα σε επίπεδο ανδρών, ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των Εφηβών και δύο σχολικά πρωταθλήματα είναι οι κυριότερες διακρίσεις του “δικού” μας Νίκου ο οποίος τα τελευταία χρόνια αποσύρθηκε από την ενεργό δράση έχοντας αφοσιωθεί στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.
Πρόκειται για έναν πληθωρικό και χαρισματικό άνθρωπο που θα είναι καθοδηγητής και θα παίζει αποφασιστικό και πολυσύνθετο ρόλο στην εξέλιξη των μικρών αθλητών. Ουσιαστικά θα σμιλεύει το χαρακτήρα τους και θα γεμίζει το «πνεύμα» τους.


ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ: Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΓΑΛΟΥΧΗΣΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ
Ο Νίκος Μουντζουρίδης αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόταση που δέχτηκε από τον ΑΣΕΔ και στις δηλώσεις του για τη νέα συνεργασία του με τον Σύλλογο επεσήμανε: «Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ΑΣΕΔ για την τιμή που μου έκαναν να συμμετέχω και εγώ σε αυτή τη νέα προσπάθεια εξέλιξης του συλλόγου. Ο αθλητισμός ήταν για εμένα ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και μια αξία που με γαλούχησε σαν άνθρωπο και με εξέλιξε σαν προσωπικότητα. Όταν βλέπω τη νέα γενιά να βαδίζει στα χνάρια που βάδιζα και εγώ κάποτε, διψασμένη για αθλητικές διακρίσεις και επιδιώκοντας παράλληλα να προοδεύσει, δεν μπορώ παρά να νιώθω υπερήφανος. Πλέον, έχω την ευκαιρία να προσφέρω και εγώ από πλευράς μου την γνώση και την εμπειρία μου στους νέους αθλητές, δείχνοντάς τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να συνδυάζουν τις σπουδές με την προπόνηση τους. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν βρέθηκα κι εγώ στο ίδιο σταυροδρόμι και θεωρώ πως η απόφαση να τα συνδυάσω στο υψηλότερο επίπεδο ήταν μία από τις καλύτερες που πήρα στην καριέρα μου. Ο ρόλος μου, λοιπόν, είναι εξωαγωνιστικός, όπου ακολουθώντας ένα πρόγραμμα επισκέψεων σε όλες τις ηλικίες θα δούμε άλλοτε μεταξύ μας και άλλοτε με καλεσμένους, οι οποίοι έκαναν την ίδια επιλογή με εμένα, πως μπορούμε να τους εμπνεύσουμε να επιμείνουν και να συνεχίσουν και στους δύο τομείς της καθημερινότητας τους, δίνοντας τους την απαραίτητη προτεραιότητα. Στόχος μου είναι να ενθαρρύνουμε τους αθλητές μας και να τους δούμε να πρωταγωνιστούν με επιτυχία στο γήπεδο καθώς και στα θρανία τους».

ΑΛΕΞΙΟΥ: «Ο ΑΣΕΔ ΠΡΟΩΘΕΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ»
Από την πλευρά του, ο Γενικός Αρχηγός του τμήματος, Κωνσταντίνος Αλεξίου δήλωσε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο χαντμπολικος ΑΣΕΔ πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά και προωθεί καινοτόμες ιδέες οι οποίες βοηθούν στην εξέλιξη του και την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα. Οι προσπάθειες μας λοιπόν, κινούνται πάντα στην πάγια φιλοσοφία μας να κρατάμε κοντά ανθρώπους που διακρίθηκαν στον Σύλλογο μας και να λειτουργούν ως πρότυπα για τις νέες γενιές.
Θεωρούμε πως προσωπικότητες όπως ο Νίκος Μουντζουρίδης δεν θα μπορουσαν να λείπουν απο δίπλα μας. Ο Νίκος εξακολουθεί να μας… εμπνέει καθώς ήταν ηγέτης εντός αλλά και εκτός γηπέδων και μπορεί να αποφάσισε πριν από λίγα χρόνια να κρεμάσει τη φανέλα με το αγαπημένο του #3 ωστόσο νοερά παρέμενε πάντα κοντά στον Σύλλογο που ανδρώθηκε και διακρίθηκε.
Θεωρούμε πως οι επιτυχίες του, αγωνιστικές, αλλά και επαγγελματικές είναι πάρα πολλές για να τις αφήσουμε ανεκμετάλλευτες και να του επιτρέψουμε να μην τις μοιραστεί με τη νέα γενιά των πρωταθλητών μας».

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΕΔ
Και επειδή μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, ας θυμηθούμε μαζί στιγμές που ζήσαμε όταν ο Νίκος Μουντζουρίδης αγωνιζόταν με τη φανέλα του ΑΣΕΔ.

TO WHO IS WHO ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΙΔΗ
ΣΠΟΥΔΕΣ:
-Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών
-MSc in Advanced Architectural Design, University of Edinburgh
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

  • 2x Σχολικά πρωταθλήματα (1999,2001)
  • 1x εφηβικό πρωτάθλημα (2001)
  • 2x κύπελλα Ελλάδος (2008,2010)
  • 1x πρωτάθλημα Ελλάδος (2008