top of page

Τα νέα των Ακαδημιών

Anchor 1

Πληροφορίες

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΣΕΔ (τηλ. επικοινωνίας 210-6186000 εσωτ. 0538)

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 16:00 - 20:30 και Σάββατο / Κυριακή 09:00 - 14:00

Όλοι εμείς στον ΑΣΕΔ δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην οργάνωση και λειτουργία των τμημάτων υποδομών αποβλέποντας στην επάνδρωση των αγωνιστικών τμημάτων, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ακαδημιών – πρότυπο. 

Μέσα από υγιείς διαδικασίες, με την επίβλεψη και καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών, τα παιδιά εκτός από την μύηση στα μυστικά του αθλητισμού, αποκτούν πνεύμα ευγενούς άμιλλας και συνεργασίας. 

Όλα τα προγράμματα διεξάγονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Δαΐς και των Εκπαιδευτηρίων, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με συνεχή φροντίδα ιατρού, φυσιοθεραπευτή, και εργομετρικού κέντρου. 

Anchor 2

ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (Χάντμπολ) 6-14 ετών

Το Χάντμπολ είναι από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στην Ευρώπη και το πρώτο που ίδρυσε ο Σύλλογός μας. Είναι το άθλημα που έκανε γνωστό τον ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ σε Ελλάδα και εξωτερικό με τις επιτυχίες του.

Προσαρμόζεται περισσότερο στις φυσικές κινήσεις των παιδιών όπως το τρέξιμο, η ρίψη, το πέταγμα της μπάλας, η ισορροπία, το άλμα, καθώς και το ατομικό και ομαδικό παιγνίδι.

Το χάντμπολ είναι ιδανικό και θεμελιώδες άθλημα για τις μικρές ηλικίες γιατί προσφέρει την δυνατότητα εύκολης προσωπικής επιτυχίας (γκολ) με τη μικρή σε μέγεθος μπάλα. Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους αθλητικά βήματα με οργανωμένο και επιστημονικό τρόπο  ενώ η εκμάθηση γίνεται αποδοτικότερη και ευχάριστη γιατί βασίζεται στην αντίληψη ότι μαθαίνουν μέσω εισαγωγικών και ανταγωνιστικών παιγνιδιών.

Μαθαίνουν ότι η συνεισφορά τους έχει αποφασιστική σημασία για τη νίκη της ομάδας τους και καθοδηγούνται στο να αλληλοβοηθούνται και να συνεργάζονται. Μαθαίνουν ότι στον αθλητισμό «Όλοι είμαστε νικητές».

Προπονητές: Κωνσταντίνος Τσαβδαρίδης, Διογένης Αποστολίδης, Μαρία Τρομπέτα, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (Μπάσκετ) 6-15 ετών

Είναι άθλημα που ταιριάζει στο ταμπεραμέντο του Έλληνα και έχει τις περισσότερες διακρίσεις σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο.  

Βοηθά την ανάπτυξη της προσωπικότητας, της ευθύνης και των κοινωνικών αξιών. Καλλιεργεί τον σεβασμό στους κανόνες, τους συμπαίκτες, προπονητές, και διαιτητές. Βελτιώνει τη συνεργασία, την ομαδικότητα, την υπευθυνότητα και την μεγιστοποίηση της προσπάθειας.

6-8 ετών:  Εκμάθηση βασικής ατομικής τεχνικής (σουτ, ντρίπλα, πάσα)

9-10 ετών: Έμφαση στην ατομική τεχνική και τους κανονισμούς.

11-12 ετών: Τελειοποίηση βασικών αρχών παιγνιδιού, 1-1, 2-2, 3-3, 5-5.

13-15 ετών: Αγωνιστικές μορφές προπόνησης, ατομική-ομαδική άμυνα, συνεργασίες σε άμυνα και επίθεση. Συμμετοχή σε αγώνες.

 

Προπονητές: Στάθης Κούκης, Παναγιώτης Δημητρίου, Κώστας Τελάκης, Βασίλης Καπερώνης, Παντελής Θωμάς, Άγγελος Κούκης, Δημήτρης Κανελλόπουλος. 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ (Futsal)   5-14 ετών

Το ποδόσφαιρο στα μικρότερα γήπεδα 5X5 έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να ξεκινούν το ποδόσφαιρο σε μικρότερη ηλικία και να συμμετέχουν από νωρίς σε αθλητικές και αγωνιστικές δραστηριότητες. 

Κύριος στόχος είναι η πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας και η εκγύμναση αλλά και η εκμάθηση βασικών τεχνικών και τακτικών στοιχείων του ποδοσφαίρου. Ο σχεδιασμός και τα προπονητικά προγράμματα εκγύμνασης είναι προσαρμοσμένα  στην ηλικία και το επίπεδο των μικρών αθλητών. Τα Σαββατοκύριακα δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε αγώνες και τουρνουά στους οποίους δεσπόζει η ιδέα του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ισόχρονης συμμετοχής όλων των παιδιών.

Προπονητές: Δημήτρης Μιχαλόπουλος, Διονύσης Νικολακόπουλος, Αποστόλης Μεγαρχιώτης.

ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (Στίβος)  6-16 ετών

O κλασσικός αθλητισμός αποτελεί τη βάση όλων των αθλημάτων. Ο στίβος είναι από τα πληρέστερα αθλήματα αφού βελτιώνει τις φυσικές ικανότητες του ανθρώπου όπως οι δρόμοι, τα άλματα και οι ρίψεις.

Σκοπός των ακαδημιών του στίβου είναι η προαγωγή της υγείας και της ψυχικής ευεξίας, η αύξηση της δύναμης, της ταχύτητας και της αντοχής, η βελτίωση της ευλυγισίας καθώς και η καλλιέργεια  της αυτοπειθαρχίας.

Η παιγνιώδης μορφή των ασκήσεων-αθλημάτων είναι ο βασικός τρόπος προσέγγισης στις μικρές ηλικίες ενώ εξειδικευμένα προπονητικά προγράμματα προσαρμόζονται σε κάθε αθλητή-τρια ξεχωριστά στις μεγαλύτερες ηλικίες.  Όλοι συμμετέχουν σε αγώνες.

Προπονητές: Πρόδρομος Προδρομίδης, Βασίλης Λιόλιος, Κυριάκος Χατζηαποστόλου, Χριστίνα Κατσούλα.

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (Βόλεϊ) 6-17 ετών

Ομαδικό άθλημα όπου δεν υπάρχει σωματική επαφή μεταξύ των δύο αντιπάλων. Απευθύνεται κυρίως σε κορίτσια αλλά και αγόρια που θέλουν να ασχοληθούν με ένα από τα ευγενικότερα αθλήματα. Είναι ιδιαίτερα τεχνικό άθλημα και απαιτεί συντονισμό κινήσεων και ακρίβεια. 

Προθάλαμος για όσες και όσους θέλουν να ασχοληθούν με το ιδιαίτερα αγαπητό άθλημα τα τελευταία χρόνια, το beach-volley.

Προπονήτρια: Νάνσυ Μυλωνοπούλου.

ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (τένις)  6-16 ετών 

Ολυμπιακό άθλημα για μικρούς και μεγάλους με ξεχωριστή αίγλη, που γυμνάζει, διασκεδάζει, εκτονώνει και ψυχαγωγεί. Βοηθά στη συγκέντρωση προσοχής, στη λήψη αποφάσεων και στην ανάπτυξη της πειθαρχίας και ακρίβειας. Τα παιδιά ωριμάζουν ψυχοκινητικά και  αποκτούν νέες κινητικές δεξιότητες με την ρακέτα και τη μπάλα, όπως αίσθηση χώρου, αίσθηση μπάλας, τρόπους λαβής ρακέτας και μαθαίνουν τα βασικά χτυπήματα του τένις.

Το forehand, το backhand, καθώς και το volley, το service,  και το smash. Όλα αυτά μέσα από δημιουργικά και ανταγωνιστικά παιγνίδια, με απλές μορφές τεχνικής και στοιχεία τακτικής, που προετοιμάζουν τη συμμετοχή σε τουρνουά και αγώνες.

Προπονητής: Γεράσιμος Μποζώνης.

ΚΑΡΑΤΕ 

Το ΚΑΡΑΤΕ τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένας ισχυρός θεσμός αθλητικού χαρακτήρα με μεγάλες κοινωνικές διαστάσεις. Έχει αναπτυχθεί σε βαθμό μαζικής συμμετοχής και όλο και περισσότερο κεντρίζει το ενδιαφέρον του Ελληνικού κοινού, καθώς συντελεί στο να ολοκληρώσει την κινητική μάθηση των παιδιών.

 

Εξασκεί πολύπλευρα  το σώμα  καθώς οι κινήσεις του απαιτούν κινητικότητα  προς όλες τις κατευθύνσεις. Υποχρεώνει σε αλληλοσεβασμό και πειθαρχία προς την κοινότητα, αναπτύσσει ολοκληρωμένη αντίληψη ως προς το περιβάλλον, μεγιστοποιεί την ταχύτητα αντίδρασης, οξύνει την λειτουργία της κρίσης απαιτώντας εν τη γενέσει αποφάσεις, σφυρηλατεί τις ιδιότητες της βούλησης και τέλος βελτιώνει τις επιβλαβείς πλευρές του χαρακτήρα, αμείβοντας την θέληση, την προσπάθεια, την υπομονή και επιμονή, καθώς και την οξυδέρκεια.

 

Οι προπονητικές συγκεντρώσεις λαμβάνουν χώρα στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Δαϊς. 

Προπονητής: Νίκος Δρακόπουλος. 

JUNIOR MULTI SPORT - το "νηπιαγωγείο" του αθλητισμού

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται ποια είναι η καταλληλότερη ηλικία να αρχίσουν τα παιδιά τους να γυμνάζονται και να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες. Η απάντηση είναι όταν μπορούν  να ανταποκριθούν στις αγωνιστικές απαιτήσεις του κάθε αθλήματος.  Διαπιστώσαμε όμως ότι πολλά παιδιά που ξεκινούσαν κάτω από την ηλικία των 6 ετών δυσκολεύονταν και τα παρατούσαν απογοητευμένα.

Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα νέο τμήμα για μικρότερα παιδιά προσχολικής ηλικίας και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, με απώτερο σκοπό να τα βοηθήσουμε να ενταχθούν ευκολότερα και να επιλέξουν την επόμενη χρονιά το άθλημα που τους εκφράζει. Το σημαντικότερο όμως σ’ αυτή την ηλικία είναι να αγαπήσουν τον αθλητισμό.

Το νέο τμήμα ονομάστηκε Junior Multi Sport γιατί τα παιδιά  έχουνε την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν πολλά αθλήματα, μέσα από ομαδικά παιγνίδια κατάλληλα για την ηλικία τους, όπως το χάντμπολ, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, ο στίβος, το βόλεϊ, το τένις. 

Τα Junior Multi Sport είναι η αρχή του κάθε μικρού παιδιού στον αθλητισμό. Είναι η πρώτη αγκαλιά, τα πρώτα ερεθίσματα, η πρώτη αθλητική προσπάθεια. Όλα αυτά με την καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών που γνωρίζουν πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες ανάπτυξης των παιδιών της προσχολικής ηλικίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομαδικά παιγνίδια, παιγνίδια επιδεξιότητας, παιγνίδια με μπάλα, μιμητικά παιγνίδια, ψυχαγωγικά παιγνίδια και μουσικοκινητική αγωγή για την καλλιέργεια του ρυθμού. Είναι συνεχώς απασχολημένα για να μη πλήττουν και φυσικά δεν λείπουν οι μικρές ανταμοιβές και οι έπαινοι.Στο τέλος της ώρας όλα είναι χαρούμενα, γελαστά και ικανοποιημένα. Φεύγουν απ’ την προπόνηση γλυκά κουρασμένα και ανυπόμονα για την επόμενη φορά. 

Προπονήτρια: Κωνσταντίνα Σπυρόπουλου. 

Anchor 3
bottom of page